We love ideas

Estetiska programmet med inriktning estetik och media i Åkersberga har fokus på digitalt skapande och syftar till att ge grundläggande kunskap om estetik, digital produktion och kommunikation. Det fria skapandet är centralt men programmet ger också en grund för studier på högskola eller vidare yrkesutbildningar.

Under studietidens gång bygger du upp bred och lyhörd estetisk och teknisk kunskap, men också en unik förståelse för teknikens roll i skapande processer och hur de två kan interagera på bästa sätt. Teoretiska och praktiska moment kombineras i skapande projekt och ämnesövergripande uppgifter där ljud och bild fungerar som uttrycksmedel i en digital miljö. Du läser ämnen som webbutveckling, digitalt skapande, fotografisk bild, historia, småföretagande och medieproduktion.

Mediafördjupning

Här läser du mer tekniska och praktiska ämnen som Digitalt Skapande och Grafisk Kommunikation. Exempel på yrken detta kan leda till är art director, illustratör, fotograf och webbdesigner.

Samhällsfördjupning

Här läser du Naturkunskap 2 och Matematik 2b. Tillsammans med Moderna Språk 3 som individuellt val får du samma behörighet till högskolan som du får på det Samhällsvetenskapliga programmet. Du läser också teoretiska mediekurser som Journalistik, Information och Reklam, samt Textkommunikation. Exempel på yrken detta kan leda till är journalist, copywriter, marknadskommunikatör och informatör.