We love quants

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik i Åkersberga är för dig med ett brett IT-intresse som drömmer om ett framtidsyrke och ger dig många valmöjligheter. Syftet med IT-Teknik är att ge dig en utbildning som näringslivet, universitet och högskolor uppskattar och kräver.

Under din skolgång kommer du exempelvis att lära dig mer om webbutveckling, programmering och datorteknik. Du kommer också att få möjligheten att studera naturvetenskapliga ämnen eller fördjupa dig inom information och medieteknik.

Efter avslutad utbildning kommer du att ha bred behörighet till vidare studier inom IT, till exempel IT-civilingenjörsutbildningar eller andra högskoleprogram samt ha goda kunskaper inom IT för att söka spännande IT-jobb.

På våren i årskurs 1 väljer du en av tre fördjupningar som du sedan läser i tvåan och trean.

IT-fördjupning

I denna fördjupning ersätts Matematik 4 och Fysik 2 med mer programmeringskurser. Detta är perfekt för dig som satsar mot en framtid inom systemvetenskap, systemutveckling eller helt enkelt vill läsa mer programmering.

Natur-fördjupning

Naturfördjupningen ger samma behörighet till högskola som det naturvetenskapliga programmet. Här läser du biologi, kemi, matematik och fysik för att få den bredaste behörigheten. Passar dig som vill gå mot civilingenjör, läkare eller vilken naturvetenskaplig och teknisk utbildning som helst.

Civil-fördjupning

Civilfördjupningen är en blandning mellan IT och Natur. Du behåller Matematik 4 och Fysik 2 för behörighet, men läser till lite mer programmering. Detta passar dig som vill fortsätta inom tekniska utbildningar som t.ex. civilingenjör, arkitekt etc.