Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet Göteborg: We love Göteborg!

Vi startades som ett av de första IT-Gymnasierna, år 2000, efter önskemål från branschen. Idag är skolan belägen på Chalmers Campus, Johanneberg. Här studerar ca 450 elever på tre program; IT-Teknik, IT-Design och IT-programmet.

Som en av de första IT-skolorna har vi hela tiden varit pionjärer när det kommer till IT och skolutveckling. Hos oss hittar du det senaste inom teknik och pedagogik; vi har till exempel ett aktivt Makerspace och arrangerar årligen Hackathon. Våra engagerade och behöriga lärare ser till att du får en bra start på din IT-karriär eller dina vidare studier.

För oss är det viktigt att vi har roligt tillsammans medans vi lär, därför har vi många social aktiviteter över klassgränserna. Bra stämning och goda relationer är grunden för goda studieresultat. Vi tror att en av våra framgångsfaktorer är att vi lyckats att kombinera höga målsättningar med trivsel och utvecklingsfokus. Detta har lett till att vi idag är en av de mest attraktiva skolorna i regionen och erbjuder en IT-utbildning i världsklass!

7 days ago

IT-Gymnasiet Göteborg

...

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Göteborg

En av alla tech talks man kunde gå på under firandet av vårt jubileum var Googles Educations framtidsspaning inom utbildning.

De elever som börjar skolan i år kommer att ta studenten 2036. Vilka jobb kommer att finnas då? Det är egentligen nu som skolan går igenom den första stora förändringen sedan de första studenterna gick på universitet i Bologna år 1350. Mycket har förändrats, ja, men visst sitter vi fortfarande mycket i skolbänkar och lyssnar på en vuxen som pratar. Google tror på upplevelsebaserad utbildning. Eller som Einstein sa, ”Den enda källan till kunskap är erfarenhet”.

Det är fina ord, men vad betyder det i praktiken för oss i skolans värld? Med hjälp av VR kan man ta med eleverna till platser som är svåra, eller omöjliga att besöka i verkligheten. Simma runt i stora barriärrevet och prata om klimatet, besök pyramiderna i Egypten och beräkna trianglarnas area eller res till världens sju underverk under en historialektion.

Här kan du läsa mer om Google Expeditions: edu.google.com/expeditions/#about
...

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Göteborg

Ett fantastiskt 20-års jubileum är slut. Två fantastiska dagar fyllda av inspirerande föredragshållare och spännande workshops. Vi är otroligt stolta över vår designlärare Johan som tog hem priset för årets digitala lärare! Sara, Anna och Thorbjörn premierades också för att de varit lärare i världsklass, i mer än 15 år, hos oss. #welovetech #weloveit ...

 

Comment on Facebook

Ja de blir inget 30 för ITG :(

Grattis Johan, Anna, Sara och Thorbjörn! Välförtjänt! Men 15 år var det väl? :)

Stort grattis bästa Johan till den välförtjänta utmärkelsen 👌🎉🔝

Så värd!! Johan Kivi grattis!!!!

+ View previous comments

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Göteborg

Vi fortsätter att fira IT-Gymnasiets 20-årsjubileum och under förmiddagen kunde man lyssna på olika Tech Talks. Här nedan kommer ett utdrag från en workshop som Patrik Glad från ATEA höll i, om olika tekniktrender som kan användas i skolan.

Redan idag finns det hörsnäckor som översätter språk i realtid direkt i ditt öra, till exempel Google Pixel Buds. Kommer vi då behöva språkundervisning överhuvudtaget? Ja förmodligen, men tänk vilken fantastik möjlighet det är för alla nyanlända i Sverige. Lärare kommer kunna ha utvecklingssamtal med personer som inte pratar svenska eller engelska och alla kommer förstå varandra.

Läs mer här: goo.gl/GRmiM5

Det är många elever med dyslexi som går under radarn och kämpar på utan att någon upptäcker att de behöver hjälp. Det finns idag teknik som läser av ett stort antal elevers ögonrörelser när de läser. Sedan analyseras datan och man kan på ett enkelt och billigt sätt upptäcka de elever som har svårigheter och ge dem den hjälp de har rätt till.

Här kan du läsa mer: specialpedagogik.se/kan-upptacka-dyslexi-pa-ett-ogonblick/

När elever är frånvarande en längre tid från skolan så tappar de mycket gemenskap bland kompisar och får svårare att komma tillbaka när de väl är friska igen. För att underlätta detta finns roboten AV1, som kan sitta på den sjuka elevens plats. Roboten filmar och skickar allt till eleven i hemmet eller på sjukhuset. Eleven kan också ställa frågor via roboten, eller varför inte följa med en kompis hem efter skolan och göra läxorna. På så sätt kommer man inte lika mycket efter när man är frånvarnade.

Läs mer om AV1 på ATEAs hemsida: www.atea.se/reportage/2017/med-av1-blir-sjuka-barn-delaktiga/
...

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Göteborg

Under vårt firande av IT-Gymnasiets 20-årsjubileum fick vi under eftermiddagen lyssna på Carl Heath, som är ansvarig för digitalisering och lärande på forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden. Hans föreläsning handlade om hur utvecklingen av utbildningssektorn när samhället digitaliseras allt mer.

Utveckling går i en rasande takt inom alla branscher. Vi har alla hört talas om självkörande bilar, men även på mindre fronter går utvecklingen framåt. Idag finns det robotar med artificiell intelligens som kan vända hamburgare på restauranger när en sida är färdiggräddad, eller varför inte en robot som läser på läpparna och kan texta politiska debatter i realtid.

Inom skolans värld står vi inför en del utmaningar i den här processen, men självklart också fantastiska möjligheter. Elevhälsan kan utvecklas med AI, frånvarande elever kan delta på lektionen med hjälp av VR och i slöjden kommer man inte bara använda svarvar och symaskiner, utan också 3D-skrivare och laserskärare.

Men det viktigaste av allt är att i den här processen våga prova och framförallt att våga göra fel. Och när man gör fel, berätta om felet för andra, så att de slipper göra om samma misstag, menar Carl Heath.

Läs mer om RISE på deras hemsida: www.ri.se/
...

Load more