Rektorerna har ordet

En skola i världsklass!

Varje dag när vi går genom skolporten är känslan att vi har världens bästa jobb! På vår skola är allt möjligt; eleverna får oss att känna att framtiden redan är här och tillsammans med vår personal kan vi göra skillnad.

Sedan starten av IT-Gymnasiet Göteborg, år 2000, har drivkraften för oss som arbetar här varit att leverera en utbildning i världsklass! Vi var en av de första gymnasieskolorna i Sverige som erbjöd IT-utbildning, och vi jobbar ständigt för att ligga i framkant när det gäller utveckling, teknik och pedagogik. En viktig utgångspunkt i vårt systematiska kvalitetsarbete är att vi alltid kan bli lite bättre, och denna inställning tror vi är en av förklaringarna till att IT-Gymnasiet Göteborg idag är en av Västsveriges mest attraktiva gymnasieskolor inom IT.

Vi är stolta över att vi levererar framtidens programmerare, nätverkstekniker och webbdesigners. Många av våra elever fortsätter vidare till Sveriges stora IT-företag eller till Sveriges mest framgångsrika högskolor inom design och teknik. Hos oss får du möjligheten att ta dina första steg in i en värld fylld av programmering, IT och design.

Vi är en skola som sällan säger nej utan oftast säger “Kör!” För oss är det viktigt att våra elever och vår personal hela tiden vågar utmana sig och tänka i nya banor. Detta har resulterat i att vi har många elevstyrda klubbar så som programmerings-, maker- och brädspelsklubb. För oss är det lika viktigt att vår undervisning håller hög kvalitet som att ge dig möjlighet att utvecklas utanför klassrummet.

Vi är stolta över vår skolkuItur och vår skolanda. ITG-andan är algoritmen som löser problemen, den är strösslet på glassen och pricken över pi:et. För IT-Gymnasiets alla elever och personal är det otroligt viktigt att vi ska kunna vara oss själva, nå våra mål och vara säkra på att vi tillsammans skapar Sveriges i särklass bästa gymnasieskola.

Välkommen att bli en del av oss!

Ellen Lindqvist, rektor och Erik Isakson, btr. rektor