Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus lördag den 7 april, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Helsingborg

IT-Gymnasiet Helsingborg

IT-Gymnasiets elever är de som kan göra gårdagens science fiction till morgondagens verklighet – endast fantasin sätter gränserna. IT-Gymnasiet startade 1998 efter önskemål från IT-branschen och idag finns vi på 11 orter i Sverige. Gymnasiet i Helsingborg öppnade portarna år 2009 och vi erbjuder tre program; Teknikprogrammet, IT-programmet och Estetiska programmet.

IT-Gymnasiet Helsingborg är en skola som tar social kompetens på allvar. Vi förstår att bra stämning och goda relationer är grunden för goda studieresultat. När eleverna lämnar vår skola kommer de att ha en bra kunskapsbas att stå på, men framför allt kommer de också att få arbeta med att utveckla sin kreativitet och problemlösningsförmåga, som gör dem väl rustade inför de nya utmaningar som väntar i informationssamhället. På vår skola arbetar 19 engagerade och kunniga lärare varav 3 är förstelärare med särskilt ansvar för att utveckla undervisningen.

Studenten 2018

Fredagen den 8 Juni tar årets årskurs tre elever studenten
Studenterna har olika aktiviteter under förmiddagen som studentfotografering och avslutning på skolan med lunch.

Kl. 13.30  springer studenterna ut från skolan via ingången mot Carl Krooks gatan.
Eleverna springer ut klassvis. Anhöriga och vänner är välkomna att ta emot eleverna i biblioteksparken mitt emot skolan.
För er som vill ha klassbetecknig på plakat är det följande klasser som lämnar skolan: 3 MUM, 3 DEM, 3 IT & 3 TEKNIK

Kl 15.00  Tågar alla Helsingborgs studenter nerför Oscarstrapporna, nedanför Kärnan.

ca Kl 15.30 möts de elever upp som ska åka lastbilsflak på Hamntorget för att åka runt staden. Flaket lämnar av eleverna på Hamntorget ca 16.30-17.00.

SeniorNet i Helsingborg fick under måndagen besök av en av skolans lärare för en föreläsning kring Molntjänster och för att få lära sig mer om datalagring. En mycket trevlig föreläsning där flera av deltagarna efteråt menade att de önskade att de kunnat börja på gymnasiet på nytt. #seniornet #itghelsingborg #itghbg #weloveIT ...

SeniorNet i Helsingborg fick under måndagen besök av en av skolans lärare för en föreläsning kring Molntjänster och för att få lära sig mer om datalagring. En mycket trevlig föreläsning där flera av deltagarna efteråt menade att de önskade att de kunnat börja på gymnasiet på nytt. #seniornet #itghelsingborg #itghbg #weloveIT

Sista dagen att sponsra våra elever som deltog i välgörenhetsloppet "Run for life" är nu på fredag. Alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden.❤️❤️❤️ ...

Sista dagen att sponsra våra elever som deltog i välgörenhetsloppet Run for life är nu på fredag. Alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden.❤️❤️❤️
Load more