Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus den 18 november, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Skuggning

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka in en skuggning, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under din skuggning här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till skuggning

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Helsingborg

IT-Gymnasiet Helsingborg

IT-Gymnasiets elever är de som kan göra gårdagens science fiction till morgondagens verklighet – endast fantasin sätter gränserna. IT-Gymnasiet startade 1998 efter önskemål från IT-branschen och idag finns vi på 11 orter i Sverige. Gymnasiet i Helsingborg öppnade portarna år 2009 och vi erbjuder tre program; Teknikprogrammet, IT-programmet och Estetiska programmet.

IT-Gymnasiet Helsingborg är en skola som tar social kompetens på allvar. Vi förstår att bra stämning och goda relationer är grunden för goda studieresultat. När eleverna lämnar vår skola kommer de att ha en bra kunskapsbas att stå på, men framför allt kommer de också att få arbeta med att utveckla sin kreativitet och problemlösningsförmåga, som gör dem väl rustade inför de nya utmaningar som väntar i informationssamhället.
På vår skola arbetar 19 engagerade och kunniga lärare varav 3 är förstelärare med särskilt ansvar för att utveckla undervisningen.

Elever från IT-Gymnasiet Helsingborg får chans till APL utomlands

Elever som läser inom IT-programmet ska under sin utbildning erbjudas 15 veckors APL, Arbetsplatsförlagt lärande. Dessa brukar förläggas till företag i eller runt om Helsingborg inom den bransch eleverna har som sitt största intresse.

I höst tar IT-Gymnasiet Helsingborg APL-perioden ett steg längre och ger 16 elever, från blivande årskurs tre, möjligheten att göra tre veckors APL utomlands. Via bidrag från EU kommer eleverna få plats i London respektive i Portsmouth, England.

APL-platserna i England kommer ordnas via organisationer på plats i respektive stad och eleverna kommer under sin tre veckorsperiod få uppleva engelsk arbetsmiljö, kultur och få bo ihop med engelska värdfamiljer som ger inblick i den engelska vardagsmiljön. Ytterligare vinning är kommunikationen på engelska som vi hoppas kommer stärka elevernas språkutveckling inom en bransch där just engelska ofta är ett koncernspråk.

Aktuellt

Föräldrarmöte måndag 18 september 2017
Vi hälsar föräldrar till årets årskurs 1 – elever varmt välkomna till vårt föräldrarmöte kl. 18:00


Årkurs ett elever åker på lägerskola till Lingvallen tisdag till onsdag 19-20 september.
Mer information finns på elevernas SchoolSoft


Hälsning från #London #apl_utomlands #itghbg #itghelsingborg ...

Hälsning från #London #apl_utomlands #itghbg #itghelsingborg

Fredagsnöjda lärare 😃 ...

Fredagsnöjda lärare 😃

Comment on Facebook

Härligt gäng 😉 trevlig helg alla 🙌🙌

Kayvan verkar ha somnat :P

+ View previous comments

Det går inflation i bröllop här på ITG... :-)
Idag firade vi Maja som blev Fru Lemner i lördags :-)
...

Det går inflation i bröllop här på ITG... :-) 
Idag firade vi Maja som blev Fru Lemner i lördags :-)

1 week ago

IT-Gymnasiet Helsingborg

Spännande besök på Mindpark. Det kommer nog bli många spännande projekt framöver. #weloveit #weloveteech #welovesamarbete #welovemakerspace #enskolaivärldsklass ...

Spännande besök på Mindpark. Det kommer nog bli många spännande projekt framöver. #weloveit #weloveteech #welovesamarbete #welovemakerspace #enskolaivärldsklass

1 week ago

IT-Gymnasiet Helsingborg

Härliga elever som jobbar med elektronik och arduino. Mätning, simulering och praktik i ett 😊 full fokus hos eleverna. ...

Härliga elever som jobbar med elektronik och arduino. Mätning, simulering och praktik i ett 😊 full fokus hos eleverna.
Load more