We love quants

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik i Helsingborg är för dig med ett brett IT-intresse som drömmer om ett framtidsyrke. Det här programmet ger dig många valmöjligheter. Syftet med IT Teknik är att ge dig en utbildning som näringslivet, universitet och högskolor uppskattar och kräver.

Teknikprogrammet
Inriktning: Informations- och medieteknik
Fördjupning: 1. Ingenjör  –  2. Appar och programmering

Tekniken förändras ständigt, ger nya möjligheter och ställer oss inför nya utmaningar. Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden – då är teknikprogrammet rätt för dig.

Lockas du av en karriär där teknisk IT-kompetens står i centrum är detta gymnasieprogrammet som ger dig flest valmöjligheter under och efter dina studier. Programmet förbereder dig för högre studier och ger dig kompetens som framtidens arbetsmarknad kräver.

Efter avslutad utbildning kan du söka civilingenjörsutbildningar, systemvetarutbildningar och flera andra universitetsutbildningar.

Under din skolgång utvecklar du dina teoretiska och praktiska kunskaper inom matematik, teknik och naturvetenskap. Programmets inriktning ger dig dessutom kunskaper inom webbutveckling, programmering och datorteknik. Tillsammans med engagerade och kompetenta lärare utvecklas din kreativitet, problemlösningsförmåga och IT-kompetens genom ett varierat undervisningssätt.