Vanliga frågor

Här har vi samlat några vanliga frågor.

Vilken dator får man på IT-Gymnasiet?
Man får låna en dator under sina 3 år på IT-Gymnasiet som man sedan har möjlighet att köpa ut efter studenten för en symbolisk summa. För oss är det viktigt att våra elever har bra datorer då de är ett viktigt arbetsverktyg på vår skolan. Elever som kommer börja Teknikprogrammet och IT-programmet får en Dell Latitude 5480 (Intel i5, 8GB DDR4, 256 GB SSD) och elever på Estetprogrammet får en MacBook Pro Retina 13-tum (Intel i5, 8GB DDR3, 120 GB)

Var äter ni?
Hos oss äter eleverna i årskurs 1 och 2 på skolan. Vi har Skolfood som matleverantör och varje dag serveras en dagens rätt, ett vegetariskt alternativ, ett pasta alternativ och en stor salladsbuffé med 18 komponenter. I årskurs 3 har våra elever matkort och kan äta på olika restauranger ute på stan.

Läs mer

Vilka kurser erbjuder ni som ger meritpoäng?
Vi erbjuder på engelska 7 som individuellt val som ger 1 meritpoäng. På teknikprogrammet kan du också läsa matematik  5 samt matematikspecialisering som också ger meritpoäng beroende på vilken universitetsutbildning du söker.

Varför ska jag välja IT-Gymnasiet?
Den goda stämningen mellan elever, lärare och övrig personal på skolan är något som våra elever lyfter fram som ett av de främsta argumenten till att välja IT-Gymnasiet. Man blir accepterad för den man är. Vi har hög kvalitet på utbildningarna, engagerade lärare, fina lokaler och en välorganiserad ledning. Allt det man som elev ska kräva av en modern gymnasieskola. IT-Gymnasiet är en skola där du får möjlighet att vara kreativ och nytänkande, där nyfikenheten leder dig framåt. Vi har spetskompetens inom våra utbildningar och vi har ett nära samarbete med näringslivet.

Var har ni idrott? Vi erbjuder en varierande idrott och bedriver den i lokaler på bl.a. Helsingborgs Arena och på fullt utrustade gym.

Vad har ni för skolaktiviteter?
Vi tycker det är viktigt att alla känner sig trygga på skolan och att det är bra stämning. Vi tror vi når detta genom olika skolaktiviteter. Vi har lägerskola både i årskurs 1 och 2, och i årskurs 3 reser vi på en gemensam klassresa till Berlin. Vi har olika sportdagar så som ITG Cupen, Skidåkning i  Vallåsen, friluftsdag med mera. Vi har också mycket gästföreläsare från näringslivet och vi försöker göra intressanta studiebesök som är kopplade till elevernas programinriktning. Varje år hittar klassen och mentorerna på något roligt tillsammans, som t.ex. Laserdome, myskväll. Vi har självklart skol-LAN varje år med olika turneringar. Sist men inte minst har vi ITG Awards som är ”grand final” på läsåret där elevernas bidrag tävlar i olika kategorier under festliga former.

Vad erbjuder ni för stöd till eleverna?
Vi har resurs 2 timmar varje vecka. Det innebär att alla lärare finns tillgängliga för elever som behöver extra hjälp för att klara kursen eller för att nå ett högre betyg. Resursen är populär och många elever väljer att gå. Vi har också extra stödtimmar i matematik och kemi. Vi har ett stödteam där specialpedagog och stödlärare finns och de hjälper elever som behöver extra stöd. Utöver det är våra lärare alltid på plats under skoldagen och det är bara att fråga om hjälp eller prata med den undervisande läraren. Du har också en mentor som stöttar dig under dina 3 år hos oss. Det är viktigt för oss att du lyckas och når dina mål.