Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan

IT-Gymnasiet Karlstad

IT-Gymnasiet är alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning, men vi är mer än bara ett gymnasieval.

För oss på IT-Gymnasiet betyder IT framtiden. När vi startade våra gymnasieskolor 1998 var det få som visste vad IT var. Idag befinner vi oss mitt i det IT-samhälle vi förutspådde redan då. Aldrig tidigare har efterfrågan på kunskap inom IT varit så stor och omfattande som den är idag. IT-Gymnasiet Karlstad har ett pedagogiskt arbetssätt som matchar de krav och förväntningar på kompetens och förmågor som högskola/universitet och näringsliv ställer.

Elevhälsa
IT-Gymnasiet i Karlstad bedriver ett målinriktat elevhälsoarbete, där vi fångar upp elever på ett tidigt stadie och arbetar med extra anpassningar utifrån målbilden att varje elev skall ges förutsättningar att klara målen.

Värdegrund
Skolan har ett värdegrundsteam bestående av kurator, en lärarrepresentant samt ett antal elevrepresentanter vars arbete är att aktivt arbeta främjande och förebyggande.

Öppet hus 27/01 11:00 - 14:00

Lördag den 27 januari kl. 11-14 är det Öppet Hus på IT-Gymnasiet i Karlstad.

Klicka här för mer information – Välkommen!

24 hours ago

IT-Gymnasiet Karlstad

På branschträff för #EEDAT och passande nog var det hockey i lokalen ”bredvid” så vi passade på att heja fram #FBK till fortsatt spel i #SHL #kämpapåFBK @ Löfbergs Arena ...

På branschträff för #EEDAT och passande nog var det hockey i lokalen ”bredvid” så vi passade på att heja fram #FBK till fortsatt spel i #SHL #kämpapåFBK  @ Löfbergs ArenaImage attachmentImage attachment

1 week ago

IT-Gymnasiet Karlstad

Pi-dag på ITG Karlstad! Full rulle när decimaler och armhävningar slås ihop i tävlingen med hopp om att få en bit paj.

Wilma Te17 kunde flest decimaler med hela 314, men lärar-Martin tog hem tävlingen med mest poäng totalt.

Hur gick det för IT-G Örebro och Västerås månntro...
...

 

Comment on Facebook

Alltid kul att vinna en tävling där man själv bestämmer reglerna.

Heja Martin! .En seger är alltid en seger!

Kan du många decimaler i Pi Martin? Kan du göra många armhävningar? Detta funderar jag på nu

Johan Gustavsson saknar pajen din? 😉

+ View previous comments

William som gör sin APL på Docero, trivs jättebra och får åka ut på många jobb där han får installera skrivare åt kunder.
Rektor Alexander skulle hälsa på för att se hur APLen fungerar, bokade in ett möte med William och hans handledare, åkte 10 mil mellan Örebro och Karlstad, och när han kom fram visade det sig att William var på ett jobb i...

Örebro.

Rektor Alexander satte sig i bilen igen och jagade vidare. Efter en lång färd i motljus, var han tillbaka i Närke, och fick syn på en Docerobuss på Stubbengatan. Där klev han ur och träffade William som var mitt uppe i att installera den levererade skrivaren.

Det blir mycket resande, men det är väldigt roligt med en omväxlande arbetsmiljö, säger William.

Rektor Alexander tycker också att han har en väldigt varierande arbetsmiljö med rätt mycket resande
...

View on Facebook

 

Comment on Facebook

Gud så kul! :) glad för dig William Holmstrand

+ View previous comments

2 months ago

IT-Gymnasiet Karlstad

Även om terminens sista öppet hus skedde i lördags så är det inga problem att komma och besöka oss.

Du har möjlighet att komma som elev för en dag hos oss, där du följer med en klass i programmet du är intresserad av under en vanlig skoldag.

För att boka en dag så hör du antingen av dig till din SYV på skolan, eller mailar andreas.karlsson@it-gymnasiet.se för mer info.
...

Även om terminens sista öppet hus skedde i lördags så är det inga problem att komma och besöka oss. 

Du har möjlighet att komma som elev för en dag hos oss, där du följer med en klass i programmet du är intresserad av under en vanlig skoldag.

För att boka en dag så hör du antingen av dig till din SYV på skolan, eller mailar andreas.karlsson@it-gymnasiet.se för mer info.Image attachmentImage attachment
Load more