Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan

IT-Gymnasiet Karlstad

IT-Gymnasiet är alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning, men vi är mer än bara ett gymnasieval.

För oss på IT-Gymnasiet betyder IT framtiden. När vi startade våra gymnasieskolor 1998 var det få som visste vad IT var. Idag befinner vi oss mitt i det IT-samhälle vi förutspådde redan då. Aldrig tidigare har efterfrågan på kunskap inom IT varit så stor och omfattande som den är idag. IT-Gymnasiet Karlstad har ett pedagogiskt arbetssätt som matchar de krav och förväntningar på kompetens och förmågor som högskola/universitet och näringsliv ställer.

17 september kommer IT-Gymnasiets 11 gymnasieskolor blir en del av NTI Gymnasiet. Totalt innebär detta att vi blir en del av 25 NTI gymnasieskolor i 17 städer, från Luleå i norr till Malmö i söder. Detta vill vi fira med att bjuda in till ReleaseFest för vårt MakerSpace 15september kl 14. Mer info om transformationen går att läsa menyfliken -Transformation till NTI.

Elevhälsa
IT-Gymnasiet i Karlstad bedriver ett målinriktat elevhälsoarbete, där vi fångar upp elever på ett tidigt stadie och arbetar med extra anpassningar utifrån målbilden att varje elev skall ges förutsättningar att klara målen.

Värdegrund
Skolan har ett värdegrundsteam bestående av kurator, en lärarrepresentant samt ett antal elevrepresentanter vars arbete är att aktivt arbeta främjande och förebyggande.

Skolstart 2018 och ReleaseFest för MakerSpace

Årskurs 1 startar Torsdag 16 augusti kl 9.00
Årskurs 2-3 startar Fredag 17 augusti kl 9.00

RealeasFest för MakerSpace kommer äga rum 15 September kl 14.00

Nya, gamla och befintliga elever +vårdnadshavare är välkomna

What we do in life, echoes in eternity

Together we make tomorrow

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Click here to Troubleshoot.