Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Kristianstad

IT-Gymnasiet Kristianstad

IT-Gymnasiet Kristianstad startade 2010 och är en av elva IT-Gymnasier i Sverige. Vi bedriver IT-profilerade utbildningar och förbereder dig för framgångsrika studier efter gymnasiet och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Vi har en kunskapssyn som vilar på att kunskap utvecklas bäst via praktisk handling i verkliga projekt där läraren samarbetar med dig för att ge dig goda kunskaper som hjälper dig i din lärandeprocess.
Vi har en nära kontakt med IT-branschen lokalt och regionalt för att under studiernas gång, dels erbjuda god praktik/APU och dels se till att du får tillgång till den senaste tekniken inom skolan. Detta sker via skolans personal och gästföreläsare från näringslivet.

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Kristianstad

En av alla tech talks man kunde gå på under firandet av vårt jubileum var Googles Educations framtidsspaning inom utbildning.

De elever som börjar skolan i år kommer att ta studenten 2036. Vilka jobb kommer att finnas då? Det är egentligen nu som skolan går igenom den första stora förändringen sedan de första studenterna gick på universitet i Bologna år 1350. Mycket har förändrats, ja, men visst sitter vi fortfarande mycket i skolbänkar och lyssnar på en vuxen som pratar. Google tror på upplevelsebaserad utbildning. Eller som Einstein sa, ”Den enda källan till kunskap är erfarenhet”.

Det är fina ord, men vad betyder det i praktiken för oss i skolans värld? Med hjälp av VR kan man ta med eleverna till platser som är svåra, eller omöjliga att besöka i verkligheten. Simma runt i stora barriärrevet och prata om klimatet, besök pyramiderna i Egypten och beräkna trianglarnas area eller res till världens sju underverk under en historialektion.

Här kan du läsa mer om Google Expeditions: edu.google.com/expeditions/#about
...

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Kristianstad

Vi fortsätter att fira IT-Gymnasiets 20-årsjubileum och under förmiddagen kunde man lyssna på olika Tech Talks. Här nedan kommer ett utdrag från en workshop som Patrik Glad från ATEA höll i, om olika tekniktrender som kan användas i skolan.

Redan idag finns det hörsnäckor som översätter språk i realtid direkt i ditt öra, till exempel Google Pixel Buds. Kommer vi då behöva språkundervisning överhuvudtaget? Ja förmodligen, men tänk vilken fantastik möjlighet det är för alla nyanlända i Sverige. Lärare kommer kunna ha utvecklingssamtal med personer som inte pratar svenska eller engelska och alla kommer förstå varandra.

Läs mer här: goo.gl/GRmiM5

Det är många elever med dyslexi som går under radarn och kämpar på utan att någon upptäcker att de behöver hjälp. Det finns idag teknik som läser av ett stort antal elevers ögonrörelser när de läser. Sedan analyseras datan och man kan på ett enkelt och billigt sätt upptäcka de elever som har svårigheter och ge dem den hjälp de har rätt till.

Här kan du läsa mer: specialpedagogik.se/kan-upptacka-dyslexi-pa-ett-ogonblick/

När elever är frånvarande en längre tid från skolan så tappar de mycket gemenskap bland kompisar och får svårare att komma tillbaka när de väl är friska igen. För att underlätta detta finns roboten AV1, som kan sitta på den sjuka elevens plats. Roboten filmar och skickar allt till eleven i hemmet eller på sjukhuset. Eleven kan också ställa frågor via roboten, eller varför inte följa med en kompis hem efter skolan och göra läxorna. På så sätt kommer man inte lika mycket efter när man är frånvarnade.

Läs mer om AV1 på ATEAs hemsida: www.atea.se/reportage/2017/med-av1-blir-sjuka-barn-delaktiga/
...

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Kristianstad

Under vårt firande av IT-Gymnasiets 20-årsjubileum fick vi under eftermiddagen lyssna på Carl Heath, som är ansvarig för digitalisering och lärande på forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden. Hans föreläsning handlade om hur utvecklingen av utbildningssektorn när samhället digitaliseras allt mer.

Utveckling går i en rasande takt inom alla branscher. Vi har alla hört talas om självkörande bilar, men även på mindre fronter går utvecklingen framåt. Idag finns det robotar med artificiell intelligens som kan vända hamburgare på restauranger när en sida är färdiggräddad, eller varför inte en robot som läser på läpparna och kan texta politiska debatter i realtid.

Inom skolans värld står vi inför en del utmaningar i den här processen, men självklart också fantastiska möjligheter. Elevhälsan kan utvecklas med AI, frånvarande elever kan delta på lektionen med hjälp av VR och i slöjden kommer man inte bara använda svarvar och symaskiner, utan också 3D-skrivare och laserskärare.

Men det viktigaste av allt är att i den här processen våga prova och framförallt att våga göra fel. Och när man gör fel, berätta om felet för andra, så att de slipper göra om samma misstag, menar Carl Heath.

Läs mer om RISE på deras hemsida: www.ri.se/
...

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Kristianstad

I år fyller IT-Gymnasiet 20 år! Det ska vi fira tillsammans med NTI Gymnasiet som fyller 50.

70-årsjubileet inleds med en gemensam konferens i Stockholm där samtliga medarbetare inom ITG och NTIG just nu träffas för att blicka in i framtiden. Hur kan vi vässa våra utbildningar och anpassa dem för en allt mer snabbrörlig arbetsmarknad? Vilka kunskaper och verktyg behöver vi rusta våra elever med för att de ska kunna vara aktiva och ansvarstagande medborgare i ett samhälle som blir allt mer digitaliserat?

En omvärld i snabb förändring ställer krav på skolor och vi är fast beslutna att leda utvecklingen av framtidens utbildningar. Jubileumsåret 2018 blir också startskottet på ett fördjupat samarbete mellan IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet. Genom att jobba ännu tätare tillsammans ger vi oss själva bättre förutsättningar att möta de utmaningar vi står inför.

På konferensen, som pågår idag och imorgon, kommer vi att utmanas och inspireras. Både av varandra och av utomstående experter.
...

IT-Gymnasiet Kristianstad önskar alla elever en riktigt god jul! Vi ses igen den 10 januari!🎅🌲 ...

IT-Gymnasiet Kristianstad önskar alla elever en riktigt god jul! Vi ses igen den 10 januari!🎅🌲
Load more