Vi dokumenterar Låtskrivarfestivalen I Västerås

15 mars, 2017

IT-Gymnasiet i Västerås är med när det händer. ”Mello” är över och onsdag den 22 mars kl 19.00  är det äntligen dags för årets Låtskrivarfestival.  Västerås högstadieelevers svar på Melodifestivalen. Eleverna tävlar med låtar och texter som de komponerat och skrivit under året. Förra året var IT-Gymnasiets David Andersson (piano och sång) med och tog hem förstapriset till sin högstadieskola Nybyggeskolan med låten Make me smile. På onsdag kommer David att framför fjolårets vinnarlåt med sin grupp. Vi på IT-Gymnasiet kommer att för tredje året i rad delta genom att filma och dokumentera tävlingen, redigera samt sammanställa en DVD av materialet. Det blir IT-gymnasiets klass 16C som gör detta arbete i år som ett projekt i Digitalt skapande 1.

Plats för Låtskrivarfestivalen är Västerås konserthus.

Arrangör: Västerås Kulturskola och Västerås stad i samarbete med Västmanlandsmusiken.

Inträdet är fritt.

david-andersson

David Andersson fjolårets vinnare.

Ny rektor på IT-Gymnasiet Västerås

9 mars, 2017

IT-Gymnasiets nya rektor, Karwan Saeed Foad kommer att tillträda 1/4.

Vår nya idrottslärare Kewan Ali.

22 februari, 2017

Ny kraft och energi på skolan. Vi hälsar Kewan Ali  välkommen till IT- Gymnasiet i Västerås. Kewan har tagit tag i idrotten på skolan och har som mål att få alla elever att hitta en nyttig och aktiv livsstil. Nu kör vi!

IT-Gymnasiet Västerås foto.