Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på IT-Gymnasiet i centrala Örebro? Då kan du boka in ett besök där du får prova på att vara elev för en dag.

När du är elev för en dag här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola för mer information om hur du bokar ett besök!

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet i centrala Örebro? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Örebro

IT-Gymnasiet Örebro

IT-Gymnasiet grundades under en period när det stod klart att det moderna samhället och den framtida arbetsmarknaden hade förändrats för alltid – Internet och framtidens obegränsade IT-lösningar hade satt en ny dagordning!

Bland superentreprenörer och bubblor efterfrågades en skola som tog framtiden på allvar. Tillsammans med representanter för globala IT-företag och ansvariga politiker i Kista enades man om hur man bäst kunde rusta dagens elever för morgondagens utmaningar.
Höstterminen 1998 startade IT-Gymnasiet i Kista AB genom ett samarbete mellan IT-företagen, stadsdelsnämnden i Kista och Jan Friman, skolans grundare. Verksamheten startade med 4 grupper om 25 elever och framgången och ryktet om en äkta framtidsutbildning lät sig inte dröjas. Idag finns IT-Gymnasiet i Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Kristiandstad, Skövde, Sundbyberg, Södertörn, Uppsala, Västerås, Åkersberga och Örebro.
Med över 2 300 elever och siktet fortsatt inställt på framtidens utmaningar, kommer både vi och våra elever att gå långt!

Tack allihop för ett fantastiskt läsår 2018!

Nu lämnar skolan läsåret 2017/18 bakom sig, vi har haft skolavslutning med en framgångsrik ITG-AWARDS där flera elever fick emotta priser från yrkesindustri- och KY-utbildningsinstanser för bästa gymnasiearbete, bästa digitala konstverk, årets APL-elev, med mera. Studenten känns, som alltid blandad, med visst mått av vemod för att vi kommer att sakna alla de elever som vi lärt känna under dessa tre gångna år – men samtidigt är vi alla glada över elevernas fortsatta framgång i arbetsliv, vidareutbildning eller resa/flytt till andra länder. Lärare och övrig personal önskar alla våra gamla som nya elever, föräldrar och samarbetspartners en riktigt skön sommar. Vi lärare har några arbetsdagar kvar där vi utvärderar året som gått samt förbereder nästa läsår!

Skolstart hösten 2018

Skolstart för årskurs 1 – Onsdagen den 15 Augusti
Tid:  10:00 (Vi tar emot vid entrén)
Skolstart för årskurs 2-3 – Torsdagen den 16 Augusti
Tid: (se Schoolsoft för tider och salar)

Student 2018

Fredagen den 8 juni kl 12.30 är det utspring för våra studenter! Då är alla som vill hylla och gratulera dem välkomna till parken bakom skolan för att ta emot dem. Det kommer att vara ont om parkeringsplatser så kom i tid och var beredda på att behöva gå en bit. Observera att eleverna på IT-Gymnasiet har utspring på innergården (på gräsmattan).

Studenterna samlas på skolan kl 09.00 för att ha en härlig förmiddag tillsammans med mingel, fotografering, lunch och tal med mera.

IT-Gymnasiet Örebro får kommunens kvalitetspris

IT-Gymnasiet i Örebro får Örebro kommuns kvalitetspris 2017. Priset delades ut på Örebrogalan som anordnades under torsdagskvällen.

– Det känns givetvis stort att få den här utmärkelsen. Det är en fin bekräftelse på det arbete som vi har gjort på skolan de senaste åren, som ligger helt i linje med det utvecklingsarbete som IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet bedrivit på nationell nivå, säger Simon Ekdahl, rektor på IT-Gymnasiet Örebro.

–Vi har jobbat systematiskt och långsiktigt med att utveckla vår verksamhet och den främsta nyckeln är att vi har gjort det tillsammans.

Örebro kommuns kvalitetspris delas ut för att uppmärksamma en verksamhet som med systematisk utveckling förbättrar sin service till kommunens medborgare. I juryn sitter representanter från Sveriges kommuner och landsting (SKL), näringslivet, civilsamhället samt Örebro kommun. De områden som bedöms är resultat, delaktighet, process och lärande organisation.

Läs mer här: https://utbildning.academedia.se/2018/03/02/it-gymnasiet-orebro-far-kommunens-kvalitetspris/

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Click here to Troubleshoot.