Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på IT-Gymnasiet i centrala Örebro? Då kan du boka in ett besök där du får prova på att vara elev för en dag.

När du är elev för en dag här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola för mer information om hur du bokar ett besök!

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet i centrala Örebro? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Örebro

IT-Gymnasiet Örebro

IT-Gymnasiet grundades under en period när det stod klart att det moderna samhället och den framtida arbetsmarknaden hade förändrats för alltid – Internet och framtidens obegränsade IT-lösningar hade satt en ny dagordning!

Bland superentreprenörer och bubblor efterfrågades en skola som tog framtiden på allvar. Tillsammans med representanter för globala IT-företag och ansvariga politiker i Kista enades man om hur man bäst kunde rusta dagens elever för morgondagens utmaningar.
Höstterminen 1998 startade IT-Gymnasiet i Kista AB genom ett samarbete mellan IT-företagen, stadsdelsnämnden i Kista och Jan Friman, skolans grundare. Verksamheten startade med 4 grupper om 25 elever och framgången och ryktet om en äkta framtidsutbildning lät sig inte dröjas. Idag finns IT-Gymnasiet i Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Kristiandstad, Skövde, Sundbyberg, Södertörn, Uppsala, Västerås, Åkersberga och Örebro.
Med över 2 300 elever och siktet fortsatt inställt på framtidens utmaningar, kommer både vi och våra elever att gå långt!

Öppet hus 3 februari kl 11-14

Lördagen 3 februari november har vi öppet hus på skolan. Mellan kl 11 och 14 är du välkommen till oss för att träffa elever och lärare som visar och berättar om skolan. Passa på att kolla in våra salar för naturvetenskap, nätverksteknik, elektronik och media mm. Du kommer bland annat att få se speldesign, 3D-printing och fibersvetsning som du får lära dig mer om som elev på skolan. Klockan 12 och 13 håller rektor Simon Ekdahl en allmän presentation om skolan.

Välkommen!

2 days ago

IT-Gymnasiet Örebro

Den gångna veckan har tekniktreorna samarbetat med Appivo och idag utsågs det vinnande projektet!Får vi presentera det vinnande projektet från IT-Gymnasiet Örebros #IoT-projektvecka - ett smart bevattningssystem som mäter fuktigheten i jorden och fattar beslut om bevattning baserat på detta samt väderprognoser som inhämtas från internet. Grattis till Linus, William och Zozk för ett väl genomfört projekt ! ...

Den gångna veckan har tekniktreorna samarbetat med Appivo och idag utsågs det vinnande projektet!

 

Comment on Facebook

De fick tårta men det fick inte vi! Viva la revolution!

+ View previous comments

Projektvecka för tekniktreorna "IoT - Internet of Things". Här byggs en Raspberry Pi in i en soptunna för att kunna mäta fyllnadsgraden och optimera tömning av tunnorna. Projektet sker i samarbete med Appivo som delar med sig av sin plattform och kunnande.
#WeLoveTech #raspberrypi
...

Projektvecka för tekniktreorna IoT - Internet of Things. Här byggs en Raspberry Pi in i en soptunna för att kunna mäta fyllnadsgraden och optimera tömning av tunnorna. Projektet sker i samarbete med Appivo som delar med sig av sin plattform och kunnande.
#WeLoveTech #raspberrypi

4 days ago

IT-Gymnasiet Örebro

Dags att välja gymnasieutbildning och skola? Hos oss på IT-Gymnasiet kan du välja mellan tre olika program med olika innehåll inom IT-området. Oavsett vilket av programmen som du väljer får du en framtidssäkrad utbildning och du får gå på en skola med hög trygghet och trivsel och nära kontakt mellan elever och lärare.
Kom på vårt öppet hus och kolla in skolan och träffa elever och lärare! Du är också välkommen som elev för en dag, se hemsidan för mer information.

Öppet husfebruari 3, 2018, 11:00f mIT-Gymnasiet ÖrebroVälkommen på öppet hus hos oss på IT-Gymnasiet! Kom och träffa lärare och elever som visar och berättar om våra gymnasieutbildningar: Teknik, Design och IT. Läs mer om programmen och skolan på it-gymnasiet.se/orebro/
...

Öppet hus

Heads up! Nästa vecka börjar vårterminen och därmed en del ändringar i schemat. Håll koll på SchoolSoft där aktuellt schema finns! ...

Heads up! Nästa vecka börjar vårterminen och därmed en del ändringar i schemat. Håll koll på SchoolSoft där aktuellt schema finns!

 

Comment on Facebook

Jag mår för dem som har det schemat... R.I.P Fredag... 😶

+ View previous comments

1 week ago

IT-Gymnasiet Örebro

Välkommen på öppet hus hos oss på IT-Gymnasiet! Kom och träffa lärare och elever som visar och berättar om våra gymnasieutbildningar: Teknik, Design och IT. Läs mer om programmen och skolan på it-gymnasiet.se/orebro/

Öppet husfebruari 3, 2018, 11:00f mIT-Gymnasiet ÖrebroVälkommen på öppet hus hos oss på IT-Gymnasiet! Kom och träffa lärare och elever som visar och berättar om våra gymnasieutbildningar: Teknik, Design och IT. Läs mer om programmen och skolan på it-gymnasiet.se/orebro/
...

Öppet hus
Load more