We love ideas

Vill du påverka hur spel, fotografier, nyheter, och andra sociala och digitala medier ser ut i framtiden? Då är estetiska programmet med inriktning estetik i Örebro för dig! Det här programmet riktar sig till dig som vill jobba med speldesign och/eller foto. Det är ett högskoleförberedande program som ger dig grundläggande behörighet till universitet och högskola. Du kommer lära dig att omvandla idéer till verklighet genom att bl.a. utveckla spelkoncept och bildkoncept. Du gör det genom att lära dig formge, designa och skapa bilder med verktyg som mediebranschen arbetar i.

Vår inriktning estetik och media är en grundutbildning i digitala medier. Du lär dig grunderna som behövs för yrkeslivet, men utbildningen syftar till att studera vidare. Vi lär dig hur du går från en önskan om hur något ska se ut, till hur man går tillväga för att göra det till verklighet, med fokus på digitala verktyg och redovisningsformer. Programmet har två fördjupningar: Speldesign eller Foto.

Under utbildningen kommer vi jobba med medieproduktion där du jobbar med allt från ljussättning med relevant utrustning, fotografering, 3D-modellering i Cinema 4D, animering, spelkoncept med kreativt skrivande, illustration i Adobe Illustrator, Photoshop och hur färg och form samspelar för att bilda en helhet. Du ska även lära dig hur du får genomslag hos människor samt hur du gör dem intresserade av din idé genom marknadsföring och entreprenörskap. Du får hos oss en utbildning som ger dig grundläggande högskolebehörighet till landets högskolor och universitet så att du kan vidareutbilda dig till speldesigner, grafiker, journalist, fotograf, copywriter, art director m.m.