Arbetsplatsförlagt lärande

På IT-Programmet har eleverna praktik, där vi har ett nära samarbete med IT-branchen för att erbjuda alla möjligheten att genomföra delar av utbildningen på en arbetsplats. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och omfattar minst 15 veckor på tre år. Fördelningen är 8 veckor i årskurs 2 och 7 veckor i årskurs 3.

Brett nätverk

I årskurs 1 görs även förberedande praktikprojekt för att eleverna ska vara så väl förberedda som möjligt för komma praktik och yrkesliv. Vi har ett stort nätverk av företag som skolan samarbetar noga med för att aktivt kunna matcha elevens profil mot företagens behov. Detta för att APL:n ska bli så bra som möjligt och leda till Jobb. Skolan hjälper därför alla elever att beskriva sig själva och aktivt söka praktik, där många placeringar leder till Jobb efter gymnasiet.