Om Skolan

IT-Gymnasiet i Örebro har funnits sedan 2005. IT-Gymnasiet grundades under en period när det stod klart att det moderna samhället och den framtida arbetsmarknaden hade förändrats för alltid – Internet och framtidens obegränsade IT-lösningar hade satt en ny dagordning! Bland superentreprenörer och bubblor efterfrågades en skola som tog framtiden på allvar. Tillsammans med representanter för globala IT-företag och ansvariga politiker i Kista enades man om hur man bäst kunde rusta dagens elever för morgondagens utmaningar.

Höstterminen 1998 startade IT-Gymnasiet i Kista AB genom ett samarbete mellan IT-företagen, stadsdelsnämnden i Kista och Jan Friman, skolans grundare. Verksamheten startade med 4 grupper om 25 elever och framgången och ryktet om en äkta framtidsutbildning lät sig inte dröjas. Idag finns IT-Gymnasiet i Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Kristiandstad, Skövde, Sundbyberg, Södertörn, Uppsala, Västerås, Åkersberga och Örebro.

Med över 2 300 elever och siktet fortsatt inställt på framtidens utmaningar, kommer både vi och våra elever att gå långt!

Skolan ingår i AcadeMedia, ett av Sveriges ledande utbildningsbolag för såväl privat som offentlig verksamhet. I verksamheten, som sträcker sig från förskola till högskola, finns omkring 45 000 elever och deltagare, över 100 skolor och 2 500 medarbetare.

Elevgaranti

IT-Gymnasiet ingår i utbildningskoncernen AcadeMedia. AcadeMedias verksamheter bygger på ett starkt elevperspektiv där vi tar ansvar för att elever som valt våra gymnasieskolor får sin rätt till utbildning tillgodosedd. AcadeMedia garanterar därför att varje elev som antagits till en av AcadeMedias gymnasieskolor får slutföra sin utbildning. Garantin innebär att AcadeMedia tar fullt ansvar för sina elever även i de fall där vi behöver besluta att inte ta in elever på ett visst program p.g.a. vikande elevantal och därigenom med tiden avvecklar en skola. Eleverna garanteras att antingen får gå klart på sin nuvarande skola, alternativt erbjuds eleverna fullgod utbildning på orten i samarbete med annan huvudman. Elevens bästa ska alltid vara utgångspunkt för vilken lösning som väljs.