Rektorn har ordet

Välkommen till ITG!

När jag var liten och mina föräldrar berättade om deras upplevelse när TV lanserades tänkte jag att jag aldrig skulle få vara med om någon så omvälvande teknisk utveckling. För mig var det svårt att förstå att TV inte alltid hade funnits. När jag idag funderar på vilken utveckling som skett sedan jag var barn häpnar jag: datorer, smartphones, streamingtjänster, självkörande bilar, GPS, internet och virtual reality. Listan är lång! Utvecklingen går snabbt men den kommer aldrig att vara så långsam som den är nu. Det är många som funderar på vad nästa steg i utvecklingen är både när det gäller ny teknik och nya tillämpningar av befintlig.

På IT-Gymnasiet i Örebro utbildar vi för framtiden. Vi vet att det inte räcker med att lära sig om det som redan finns utan vi vill förbereda elever för det som ännu inte finns. På våra tre olika program får du förutsättningar för att möta den framtid som vi tillsammans är med och skapar. I alla tre program  står IT i centrum men på lite olika sätt. Hos oss får du de förutsättningar som du behöver för att lyckas både i skolan och längre fram i livet. Skolans lärare är engagerade och nyfikna på hur varje elev ges stöd och utmaningar för att nå så långt som möjligt.

Jag har arbetat på skolan sedan 2006 då jag började som lärare och sedan hösten 2014 har jag förmånen att få vara rektor och är oerhört stolt över att få leda IT-Gymnasiet och över att få se elever utvecklas och gå vidare i livet.