Här får du svar på några vanliga frågor

Hur kan jag som elev påverka utbildningens innehåll?

Vi arbetar inte bara med varierade redovisningsmetoder för att du som elev ska känna att du kan välja hur du visar dina förmågor och färdigheter. Exempelvis genom muntlig redovisning, podcasts, videologgar eller i ett skriftligt dokument i google drive.  Våra lärare ser till att diskutera kursupplägget med dig också – även om vissa saker är planerade i förtid, så finns det flera saker som inte är det.

Hur gör jag om jag tycker att kursen är för svår, eller om jag har svårt att hänga med?

Varje elev har en mentor, en lärare som har särskilt ansvar för att stötta dig,  och du kan alltid vända dig till din mentor för något i skolan som du är orolig för. Det första du ska göra när du tycker att kursen känns svår är dock att prata med din lärare. Lärarna på vår skola kan göra anpassningar för att just du ska klara av kursen. Vänta inte för länge med att prata med din lärare om du tycker att det är svårt!

Jag har lång resväg till skolan, hur gör jag för att ta mig dit?

Vi har många elever som kommer från och pendlar från kringliggande orter, och du som elev på IT-Gymnasiet i Örebro har samma rättighet som alla elever som läser på gymnasiet som i din hemkommun. Det innebär att du får ett busskort i samband med skolstart om din resväg är minst 6 kilometer. Bor du utanför Örebro kommun är det dock din hemkommun som ansvarar för ditt busskort!

Hur fungerar det med skolmat?

Vi beställer vår mat från en restaurang som heter Stubbengatan till våra elever. Det inkluderar en salladsbuffé med många olika varierade sallader och grönsakstillbehör, samt alltid en maträtt och ett vegetariskt alternativ. All specialkost hanteras dock via en blankett som du som elev får vid inskrivningen, för att just du ska få mat som är anpassad efter dig och dina kostbehov.

Hur gör jag med dator, måste jag skaffa det själv?

Alla elever som läser hos oss får låna en bärbar dator på inskrivningsdagen. Denna dator har särskilt anpassade mjukvaror (program) för det studieprogram som du läser. IT-Programmet har till exempel mjukvaror som schemalägger och mäter nätverk, medan IT-Design & Mediaprogrammet har 3D-modelleringsprogram och grafiska programvaror som är industristandard. Efter att ha skrivit på ett datoravtal så får du dessutom ha med den bärbara datorn hem.

Hur ser en lektion ut på IT-Gymnasiet i Örebro?

Om du inte visste om det så finns det möjlighet att boka in ”elev för en dag” hos oss där du kan få vara med om en halv eller hel skoldag och se hur undervisningen går till hos oss. Men vårt vanligaste verktyg i undervisningen är datorn. Kursernas planering och information om vad som ska göras finns på vår webbplattform Schoolsoft.

Var vänder jag mig om jag har fler frågor?

Ett tips då är att ringa till vår skoladministratör på 019-446460 mellan 08:00 och 12:00. Eller maila till info.orebro@it-gymnasiet.se