IT Gymnasiet

IT Musik och media – We love beats

Estetiskt program med inriktning musik

När folk pratar om det svenska musikundret tänker de flesta på Aviccii och Robyn, men glömmer att svenskar har vunnit 6 Oscars för bästa ljud och nominerats för ytterligare två sedan 1996. Väljer du IT Musik hos oss kommer du få verktyg att ta dig själv till nästa steg.

Idag finns det fler sätt än någonsin att ha en karriär inom musik. Tekniken har skapat helt nya yrkeskategorier som till exempel spelkompositörer, jingelproducenter och ljudeffektskapare.  Därför har det varit självklart för oss på IT-Gymnasiet att satsa på ett estetiskt program med inriktning musik.

Hos oss lär du dig både hur du ska använda de digitala verktygen och hur de fungerar. Vi har också kurser i ljud- och bildproduktion plus musik- och inspelningsteknik. Parallellt med det kommer du få lektioner i att spela instrument, att spela i en ensemble, och i musiklära. Tillsammans skapar det här en stabil musikalisk grund att stå på när du tar ditt nästa steg, samtidigt kan det vara skönt att veta att IT Musik är högskoleförberedande.

För mer information, se menyn till höger och klicka på den skola du är intresserad av.

Här finns IT Musik & Media