Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Skuggning

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka in en skuggning, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under din skuggning här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till skuggning

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Skövde

IT-Gymnasiet Skövde

IT-Gymnasiet i Skövde firade 2011 sitt 10-års jubileum och tillhör därmed områdets tidigaste gymnasiala friskolor. Vi har nu under ett flertal år haft ett stabilt antal elever på omkring 250, det är en storlek som ger oss möjlighet att kombinera ett bra spännande kursutbud med en personlig och mysig atmosfär där det är tillåtet att vara sig själv.

Om ditt intresse ligger inom modern informationsteknologi så kan du välja mellan El & Energiprogrammet och Teknikprogrammet.
Om du har internationella ambitioner och önskar en utmanande studieförberedande utbildning så kanske International Baccalaureate (IB)är något för dig. Den ger en internationellt erkänd examen och undervisningen genomförs helt på engelska.
Som ett IT-Gymnasium är vi alltid mycket angelägna om att ligga i teknikens framkant, det gäller undervisningens utformning, teknisk utrustning och inte minst personalens kompetens.

Team ITG

IT-Gymnasiet i Skövde sponsrar ett lag i First Lego League, en robotprogrammeringstävling för elever på högstadiet. På bilden: Phoruethai, Linn, Ninve och Hannée från Helenaskolan. Lycka till tjejer!

Äntligen skolstart på IT-Gymnasiet i Skövde

Äntligen skolstart!

Det är härligt att skolan drar igång igen!
Introduktionsdagar för årskurs 1 under måndag, tisdag och onsdag samt mjukstart för årskurs 2 och 3 på onsdag.
Bilden är från tisdagens Billingevandring med årskurs 1.

Studenten 2017 på IT-Gymnasiet i Skövde

Studenten 2017

Med regntunga moln men bara några få droppar som föll så firade ITG Skövde examen. Fotografering och mingel följdes av studentlunch med tal och stipendieutdelning. Efter busstransport till Arenan deltog våra elever i Skövdes samlade kortege.

Vi gratulerar våra studenter och önskar dem all lycka!

Mässtart!

Första gymnasiemässan, i Tibro, avklarad! Övriga mässor under hösten där du kan träffa ITG Skövde: Tidaholm 18/10, Karlsborg 19/19, Skövde 8/11 och Hjo 16/11. Välkomna!

KAOZ

Dags för årets Kaoz-lan, som vanligt arrangerat av våra elever i årskurs 3 på  IT-programmet. Datum för det åttonde året av kaoz är 27-29 Oktober och du hittar mer information och länk till anmälan här.

 

 

 

 

Testa oss på höstlovet!

Även i år erbjuder IT-Gymnasiet i Skövde en möjlighet för elever på högstadiet att prova våra utbildningar på höstlovet, onsdag 1/11 kan du testa typiska inslag från våra program: IB, Teknik och El. Nytt för i år är Girls go tech, en satsning på tjejer som är intresserade av programmering. Anmäler dig gör du här

 

 

Några ögonblicksbilder hos oss ...

Några ögonblicksbilder hos oss

6 days ago

IT-Gymnasiet Skövde

Pröva på våra program IT, IB och Teknik. Nytt för i år är "Girls Go Tech"
it-gymnasiet.se/skovde/

Höstlovsaktiviteter 2017november 1, 2017, 9:00f mIT-Gymnasiet SkövdePröva på våra program IT, IB och Teknik. Nytt för i år är "Girls Go Tech"
it-gymnasiet.se/skovde/
...

Höstlovsaktiviteter 2017

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Skövde

Årets första mässa, i Tibro avklarad.
Är du intresserad av ITG Skövde träffar du oss på
följande gymnasiemässor under hösten:

Forsenskolan Tidaholm 18/10
Carl Johansskolan Karlsborg 19/10
Skövde Arena 8/11
Guldkrokenskolan Hjo 16/11

Sven Ove J
...

Årets första mässa, i Tibro avklarad.
Är du intresserad av ITG Skövde träffar du oss på
följande gymnasiemässor under hösten:

Forsenskolan Tidaholm 18/10
Carl Johansskolan Karlsborg 19/10
Skövde Arena 8/11
Guldkrokenskolan Hjo 16/11

Sven Ove J

En helt vanlig fredag hos oss. ...

En helt vanlig fredag hos oss.

Onsdag September 26 fick vi på T4 ett intressant och uppskattat företagsbesök av Combitech. Vi fick höra en intressant presentation av detta spännande teknikföretag. Dessutom fick vi möjlighet att ställa frågor. ...

Onsdag September 26 fick vi på T4 ett  intressant och uppskattat företagsbesök av Combitech. Vi fick höra en intressant presentation av detta spännande teknikföretag. Dessutom fick vi möjlighet att ställa frågor.
Load more