Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Skövde

IT-Gymnasiet Skövde

IT-Gymnasiet i Skövde firade 2011 sitt 10-års jubileum och tillhör därmed områdets tidigaste gymnasiala friskolor. Vi har nu under ett flertal år haft ett stabilt antal elever på omkring 250, det är en storlek som ger oss möjlighet att kombinera ett bra spännande kursutbud med en personlig och mysig atmosfär där det är tillåtet att vara sig själv.

Om ditt intresse ligger inom modern informationsteknologi så kan du välja mellan El & Energiprogrammet och Teknikprogrammet. Om du har internationella ambitioner och önskar en utmanande studieförberedande utbildning så kanske International Baccalaureate (IB)är något för dig. Den ger en internationellt erkänd examen och undervisningen genomförs helt på engelska. Som ett IT-Gymnasium är vi alltid mycket angelägna om att ligga i teknikens framkant, det gäller undervisningens utformning, teknisk utrustning och inte minst personalens kompetens.

Gymnasiemässa - Skövde

Årets gymnasiemässa i Skövde hålls nu på onsdag 8/11 i Arena Skövde. Du är välkommen att besöka IT-Gymnasiets montrar för IB, Teknik och El/IT! Vi informerar även om T4, ett påbyggnadsår efter TE där du blir gymnasieingenjör inom mjukvaruutveckling.
Öppettider 16.30-20.00

Mässtart!

Första gymnasiemässan, i Tibro, avklarad! Övriga mässor under hösten där du kan träffa ITG Skövde: Tidaholm 18/10, Karlsborg 19/19, Skövde 8/11 och Hjo 16/11. Välkomna!

Skolturné

Vi är nu mitt uppe i årets marknadsföringsturné på grundskolorna i vårt närområde. Stöpen idag, senare i veckan Töreboda, Hjo, Skara och Karlsborg.

Besök på IB

Anna Bergman som undervisar i Biology på IB bjöd in en f d IB-elev som nu avslutar sin läkarutbildning på Skaraborgs sjukhus Skövde. Hon heter Julia Ström och ses har omgiven av elever i IB2.

Öppet Hus

Lördag 25/11 10-14 är alla intresserade välkomna till ITG Skövdes Öppna Hus.
Träffa lärare och elever, delta i tävlingar och ta en fika!
Drop In – kom när det passar.

Skaffa dig information om våra utbildningar:

• International Baccalaureate IB
  • Teknikprogrammet TE
  • IT-programmet EE
  • T4 – Gymnasieingenjör

Välkomna!

Testa oss på höstlovet!

Även i år erbjuder IT-Gymnasiet i Skövde en möjlighet för elever på högstadiet att prova våra utbildningar på höstlovet, onsdag 1/11 kan du testa typiska inslag från våra program: IB, Teknik och El. Nytt för i år är Girls go tech, en satsning på tjejer som är intresserade av programmering. Anmäler dig gör du här

KAOZ

Dags för årets Kaoz-lan, som vanligt arrangerat av våra elever i årskurs 3 på  IT-programmet. Datum för det åttonde året av kaoz är 27-29 Oktober och du hittar mer information och länk till anmälan här.

Öppet Hus 25 nov

Dags för årets GameOn, en spelprogrammeringstävling för elever i
Teknik 3. Årets tema för tävlingen är patientströmmar inom sjukvården och hela projektet genomförs i samarbete med Region Jönköpings län. En tidningsartikel beskriver tävlingen och samarbetet: SLA