Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Skuggning

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka in en skuggning, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under din skuggning här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till skuggning

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan

IT-Gymnasiet Södertörn

IT-Gymnasiet Södertörn grundades 2001 och har idag drygt 300 elever fördelade på fyra nationella program; El- och energiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsprogrammet och Teknikprogrammet.

Vi var en av de första fristående gymnasieskolorna med IT-inriktning och har som målsättning att förbereda våra elever för framgångsrika studier efter gymnasiet och att göra dem attraktiva på arbetsmarknaden i ett ständigt föränderligt samhälle. IT-profilen genomsyrar vår undervisning oavsett program och inriktning och vi arbetar med datorn som ett naturligt verktyg i alla kurser. Våra 25 utbildare är indelade i två arbetslag kopplade till program, men samarbetar tätt kring skolans värdegrund och elevfrågor samt pedagogiska och didaktiska frågor. Vi utvärderar vårt arbete kontinuerligt och vi jobbar ständigt med att öka vår kompetens för att utveckla våra program och vår undervisning.

Nyheter

Tack för det här läsåret och välkomna åter i augusti

Här kommer lite information för våra blivande elever i årskurs 1, men också till er som kommer tillbaka för årskurs 2 eller 3.

 Skolstart årskurs 1:

Välkomna till uppropet onsdag 16/8 klockan 10.00.

Ni kommer att få era antagningsbesked från Gymnasieantagningen i slutet av juni. Vi kommer att skicka ett välkomstbrev till alla nya elever under den första veckan i augusti. Utöver skolstart passar vi redan nu på att bjuda in alla föräldrar till nya elever i årskurs 1. Föräldramötet kommer att hållas i skolans hörsal, onsdag 16/8 klockan 18.30

 Skolstart årskurs 2 och 3

För årskurs 2 och 3 börjar läsåret 17/18 på måndag 21/8. Årskurs 2 har samling i matsalen 10.15. Årskurs 3 samlas i matsalen 10.40.

 Rektor, Jens Printz, är tillgänglig på telefon under sommaren ifall någon har några frågor eller funderingar. Jens nås på 08-55640851.

 Ha en riktigt, riktigt trevlig sommar önskar personalen på IT-Gymnasiet Södertörn!

Kalender

16 aug: Upprop åk1

21 aug skolstart åk 2 & 3

vecka 44 Höstlov

21/12 skolavslutning

 

...

View on Facebook

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Södertörn

Ett litet axplock av de bilder som togs under studentavslutningen igår. Håll till godo! ...

Ett litet axplock av de bilder som togs under studentavslutningen igår. Håll till godo!

Comment on Facebook

Congratulations to all students ;-)

+ View previous comments

Load more