We love 127.0.0.1.

El- och energiprogrammet med inriktning dator och kommunikationsteknik på Södertörn är en bra start för dig som vill ha en yrkesutbildning och jobba konkret med IT.

Detta är en utbildning med en hel del praktik ute på företag varvat med intressanta och lärorika kurser som ger dig förutsättningar för att klara av framtida arbetsuppgifter som t. ex. nätverkstekniker.

En stor del av undervisningen sker i praktisk laborativ form men även teori inom IT för att förstå och kunna lösa problem. Du lär dig bl. a.  om olika server- och nätverkstjänster, nätverksutrustning och nätverksteknik. Utrustningen innefattar brandväggar, switchar, routrar och mycket annat.

Framtida arbetsuppgifter kan vara kundsupport, nätverksadministration, datasysteminstallation och dator- och nätverksservice på både små och stora företag inom offentlig och privat sektor. Du har möjlighet att läsa larmteknik som öppnar för ytterligare möjligheter. Det är ett yrkesprogram och arbetsmarknaden är mycket god för dig som går denna utbildning men det finns möjlighet att läsa kompletterande kurser för vidare studier.