We love quants

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik på IT-Gymnasiet Sundbyberg  ger dig både grundläggande och särskild behörighet för universitets- och högskolestudier. Under dina tre år hos oss läggs stort fokus på både teknikutveckling, programmering och naturvetenskapliga ämnen.

Med hjälp av såväl grundläggande som avancerade arbetsverktyg arbetar vi i olika operativsystem med mjukvaruutveckling, webbservrar, webb- och gränssnittsdesign. Under ditt andra år väljer du en programfördjupning som styr vilka kurser som du läser under det avslutande året på IT-Gymnasiet Sundbyberg.

Programfördjupning Civil är alternativet för dig som i framtiden vill vara behörig att söka en ingenjörsutbildning. Kursinnehållet ställer ganska stora krav på matematik- och fysikrelaterade kunskaper, varför ett intresse för de naturvetenskapliga ämnena är önskvärt. Laborationer sker i skolans moderna och välutrustade labsal.

Programfördjupning System innebär att du väljer bort naturvetenskapliga kurser som exempelvis Fysik 2 och Matematik 4 för att istället fokusera mer på programmering och webbutveckling i olika former. Inriktningen lämpar sig väl för de med intresse mjukvaruutveckling av spel, applikationer och webb.

Efter studenten

IT Teknik ger dig både grundläggande och särskild behörighet för universitets- och högskolestudier.

Programfördjupning Civil ger dig behörighet att söka de olika ingenjörsutbildningar som finns på landets universitet och högskolor. Alternativen är många och variationen stor – maskinteknik, datateknik, medieteknik, rymdteknik o.s.v.

Programfördjupning System förbereder dig för att läsa vidare till exempelvis IT-ingenjör, systemutvecklare, spelutvecklare, applikationsutvecklare, projektledare, IT-konsult eller webbutvecklare.