Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi på IT-Gymnasiet kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet i Uppsala? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Uppsala

IT-Gymnasiet Uppsala

IT-Gymnasiet startade i Uppsala 2002 som en av de första fristående gymnasieskolorna. Genom åren har skolan utvecklats med fler program och våra lokaler i Fyrislund har byggts ut etappvis för att idag rymma fem parallellklasser i vardera årskurs med totalt ca 350 elever.

Vårt mål är att du ska utvecklas varje dag du går hos oss så att du så småningom har alla de verktyg du behöver för att ta nästa steg mot vuxenlivet. Därför har vi skapat en skola med labb och studior fyllda av både mjuk- och hårdvara som du kommer möta när du kommer ut i arbetslivet. Våra samarbeten med universitet och näringsliv ger dig en inblick i vuxenlivet och med tillgång till vårt internationella certifieringslabb har du chansen att få det där lilla försprånget som kan göra hela skillnaden senare.

Hos oss är alla välkomna och vi jobbar aktivt på att alla ska känna sig trygga. Vi tror på våra elever, på deras kreativitet och på att din nyfikenhet är den bästa drivkraften till kunskap. Vi kommer möta dig där du är och tillsammans med dig jobba för att du ska nå dina mål.

Våra vuxna finns där eleverna finns, i korridorerna, i uppehållsrummen och förstås i klassrummen. Det skapar trygghet och en bra stämning som gör att det är lätt att be om hjälp som elev. Vår lärarkår har en bred kompetens och skiftande bakgrund, men med några saker gemensamt. De är behöriga, de kan sina ämnen och - viktigast av allt, de brinner för att lära ut.

Tack för i år! Välkomna tillbaka!

Tack för i år! Läsåret är till ända och nu stundar ett långt och härligt sommarlov. Vi på IT-Gymnasiet förbereder oss för att ta emot alla nya elever till hösten. Vi växer och blir större. Intresset för våra utbildningar är stort vilket vi ser som ett kvitto på att vi är en skola som tar ansvar och ger dig som elev den allra bästa utbildningen.

Vi är Uppsalas bästa tech- och scienceskola. Våra utbildningar förbereder dig för ett framgångsrikt studie- eller yrkesliv genom att undervisningen håller hög kvalitet och att du trivs och mår bra hos oss!

Läsårstider 2018/2019

Hösttermin
måndag 20 augusti – terminsstart åk 1
onsdag 22 augusti – terminsstart åk 2-3
vecka 44 – höstlov
torsdag 20 december – terminsavslutning

Vårtermin
tisdag 8 januari – terminsstart
vecka 8 – sportlov
vecka 16-17 (måndag 16/4 – måndag 22/4) – påsklov
måndag 30 april–tisdag 1 maj – studiedagar
kristi himmelfärdshelgen 30-31 maj
tisdag 5 juni – studentexamen åk 3 Botaniska trädgården
onsdag 6 juni – nationaldagen
12 juni – terminsavslutning
13-14 juni – kompletteringsdagar

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Click here to Troubleshoot.