Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi på IT-Gymnasiet kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet i Uppsala? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Uppsala

IT-Gymnasiet Uppsala

IT-Gymnasiet startade i Uppsala 2002 som en av de första fristående gymnasieskolorna. Genom åren har skolan utvecklats med fler program och våra lokaler i Fyrislund har byggts ut etappvis för att idag rymma fem parallellklasser i vardera årskurs med totalt ca 350 elever.

Vårt mål är att du ska utvecklas varje dag du går hos oss så att du så småningom har alla de verktyg du behöver för att ta nästa steg mot vuxenlivet. Därför har vi skapat en skola med labb och studior fyllda av både mjuk- och hårdvara som du kommer möta när du kommer ut i arbetslivet. Våra samarbeten med universitet och näringsliv ger dig en inblick i vuxenlivet och med tillgång till vårt internationella certifieringslabb har du chansen att få det där lilla försprånget som kan göra hela skillnaden senare.

Hos oss är alla välkomna och vi jobbar aktivt på att alla ska känna sig trygga. Vi tror på våra elever, på deras kreativitet och på att din nyfikenhet är den bästa drivkraften till kunskap. Vi kommer möta dig där du är och tillsammans med dig jobba för att du ska nå dina mål.

Våra vuxna finns där eleverna finns, i korridorerna, i uppehållsrummen och förstås i klassrummen. Det skapar trygghet och en bra stämning som gör att det är lätt att be om hjälp som elev. Vår lärarkår har en bred kompetens och skiftande bakgrund, men med några saker gemensamt. De är behöriga, de kan sina ämnen och - viktigast av allt, de brinner för att lära ut.

Nyfiken på ITG Uppsala?

Intresset för IT-Gymnasiet är som vanligt stort och allt fler vill gå på någon av våra utbildningar. Om du är intresserad av att veta mer om oss så är du välkommen på öppet hus den 24 januari kl. 17-20. Du kan också komma hit och hälsa på andra tider, t.ex. på en prova-på-dag.

IT-Gymnasiet Uppsala

 

Läsårstider 2017/2018

Hösttermin
måndag 21 augusti – terminsstart åk 1
torsdag 24 augusti – terminsstart åk 2-3
vecka 44 (måndag 30 oktober–fredag 3 november) – höstlov
torsdag 21 december – terminsavslutning

Vårtermin
onsdag 10 januari – terminsstart
vecka 8 (måndag 19 februari–fredag 23 februari) – sportlov
vecka 13-14 (torsdag 29 mars–fredag 6 april) – påsklov
måndag 30 april–tisdag 1 maj – studiedagar
kristi himmelfärdshelgen 10–11 maj
tisdag 5 juni – studentexamen åk 3 Botaniska trädgården
onsdag 6 juni – nationaldagen
7 juni-12 juni – kompletteringsdagar

Halloween och höstlov

Med lite bilder från årets Halloweenfirande så önskar vi alla elever ett skönt höstlov. Ni hittar många fler bilder på Facebook och Instagram.

Ses snart igen!

Ett axplock från Halloween på ITG😁

Publicerat av ITG Uppsala den 25 oktober 2017

14 hours ago

IT-Gymnasiet Uppsala

Vinnarbidraget i MelodITfestivalen - Set it all on fire. ...

1 day ago

IT-Gymnasiet Uppsala

Den 22/1 öppnar ansökan till gymnasiet hösten 2018. Om du ännu inte har bestämt dig så öppnar IT-Gymnasiet dörrarna till vårt öppet hus onsdag 24/1 kl. 17-20. Du är varmt välkommen!

Öppet hus #4januari 24, 2018, 5:00e mIT-Gymnasiet UppsalaKom och besök Uppsalas bästa gymnasieskola och se vilka utbildningar som passar dig. Att välja skola inför framtiden är ett stort val i livet, därför är det viktigt att du besöker oss på något av våra öppet hus-tillfällen. Då får du lära känna skolan på riktigt, genom att uppleva stämningen, träffa våra elever och lärare samt prova på din framtida utbildning.
...

Öppet hus #4

Snart åker de här killarna till Portsmouth i England för att göra sin APL (praktik) utomlands på olika IT-företag. Jacob, Oscar, Oscar och Ludvig går sista året på IT-programmet och vi som får stanna kvar i Uppsala önskar dem stort lycka till! ...

Snart åker de här killarna till Portsmouth i England för att göra sin APL (praktik) utomlands på olika IT-företag. Jacob, Oscar, Oscar och Ludvig går sista året på IT-programmet och vi som får stanna kvar i Uppsala önskar dem stort lycka till!

Under programveckan har det estetiska programmets årskurs 1 arbetat med att skriva låtar. De står själva för både text och musik. Veckan avslutades med MelodITfestivalen och de fem grupperna tävlade mot varandra. Momenten som bedöms är komposition, framförande, scenisk närvaro och originalitet.
Vinnare blev Dead Chicken med låten Set it all on fire.
...

Under programveckan har det estetiska programmets årskurs 1 arbetat med att skriva låtar. De står själva för både text och musik. Veckan avslutades med MelodITfestivalen och de fem grupperna tävlade mot varandra. Momenten som bedöms är komposition, framförande, scenisk närvaro och originalitet. 
Vinnare blev Dead Chicken med låten Set it all on fire.

 

Comment on Facebook

Ja vi vill ha ljud, så kul att Hugo tar pappas fotspår.

GRATTIS😍

Kul! Grattis i massor 💕👍

Ljud😃

Grattis! Från Isacs farmor o farfar💜💜

+ View previous comments

3 days ago

IT-Gymnasiet Uppsala

Vilka kolhydrater är reducerande? Hur påverkar enzymerna i saliven nedbrytningen av stärkelse? Laborativt arbete i kemi 2. ...

Load more