INTERVJU OSCAR ERIKSSON

Oscar vill bli nätverkstekniker

Varför valde du IT-programmet?

Jag började egentligen med att ett annat program men jag kände att det inte alls var rätt eftersom jag inte följde mitt eget intresse. Så då valde jag om till IT-programmet istället för att det var något som jag verkligen ville själv och som jag är intresserad av.

Vad är det bästa med ditt program?

Det bästa är att jag känner mig hemma med datorer. Jag älskar saker som är logiska och att arbeta med datorer som kommunicerar med varandra på samma sätt som människor kommunicerar med andra människor är spännande. Dessutom kan jag en hel del om IT och känner mig väldigt glad när jag håller på med datorer så det är nog det bästa. Och vi håller på mycket med datorer!

Hur har du utvecklats?

Jag har utvecklats väldigt mycket. Jag har lärt mig massor och mognat. Mina betyg är mycket bättre nu när jag får jobba med kurser som jag är intresserad av.

Vad vill du göra i framtiden?

Jag skulle vilja jobba som nätverkstekniker på ett företag och jobba med IT  inom olika områden. För då kan jag testa på många olika saker för att se vad jag vill specialisera mig på i framtiden, t.ex. om man gillar accesspunkter så kan man kanske bli en ”accesspunktsexpert”. Haha!

Hur trivs du IT-Gymnasiet?

Jag trivs jättebra! Jag känner väldigt många människor i olika klasser som jag hälsar på. När jag tänker på ITG så tänker jag på att jag har många vänner som jag känner mig trygg med.