Elevintervju Erik Westling

Eric Westling arbetar som egen företagare. Vill man starta företag inom IT rekommenderar Eric varmt IT-Gymnasiet.

För Eric Westling som ville starta eget var IT-Gymnasiet ett perfekt val. Här fick han de IT-kunskaper han behövde samtidigt som han kunde välja till kurser såsom ekonomi och företagande.

– Jag hade inte haft det här jobbet utan IT-Gymnasiet. Något som är bra där är att man jobbar mycket i projekt, man lär sig att sätta upp mål och att jobba efter dem. Det var grymt värdefullt.

Som 18-åring, ett halvår efter att han gått ut IT-Gymnasiet, startade Eric Westling företaget UCUS som arbetar med kommunikation via digitala skyltar.

– Vi skapar innehållskoncept för digitala skyltar med reklam och information till bland annat väntrum, kaféer, matbutiker och gallerior. Det är otroligt roligt, när vi startade fanns knappt den här branschen och nu fullkomligt exploderar marknaden. Vi är idag ledande inom denna kommunikation för vården och även långt fram i många andra branscher.

Eric beskriver IT-Gymnasiet som ett modernt och flexibelt gymnasium med avsaknad av hierarkisk struktur och där lärarna var ständigt närvarande.

– På IT-Gymnasiet lyssnade lärarna verkligen på eleverna. Där fanns också ett ledarskap som jag inte hade varit med om tidigare. Rektorn var positiv, glad, och ville prata med eleverna. På avslutningen kom han körande i en raggarbil från 1960-talet.

På sitt nuvarande företag UCUS är Eric projektledare, kundansvarig och jobbar även med marknadsföring. Det han gillar mest med att jobba inom digital skyltning är att möta mycket människor. Han tycker också att det är spännande att jobba i en bransch som är i ständig rörelse.

– Varje halvår är ett oskrivet blad. Dessutom är det kul att jobba med något där man snabbt ser effekt på det man gör. Lägger man ut en kampanj på måndagen kan man se effekt på tisdagen. Det är jättekul.

Vill man starta företag inom IT rekommenderar Eric varmt IT-Gymnasiet.

– Har man kunskap om IT och företagande skapar det en bra grund för att som 18-åring starta ett företag och lyckas. Dessutom är det en trevlig skola, jag hade väldigt roligt där.