Elevintervjuer Ida Charleville

Ida drömmer om att flytta till London och arbeta som journalist.

Ida läser idag första året på samhällsvetenskapsprogrammet. Hon är engagerad i flera av skolans råd och trivs redan extremt bra på sin utbildning.

Varför valde du IT Samhälle?

Jag valde det för att det verkade som det bästa programmet för mig. Det är mycket IT blandat med de vanliga ämnena som gör att jag kommer kunna plugga vidare till det jag drömmer om.

Vad är det bästa med programmet?

Det är väldigt individanpassat och vi elever får vara med och bestämma mycket hur arbetet ska läggas upp och vad vi ska göra.

Hur har du utvecklats sedan du började på programmet?

Jag har utvecklats både rent utbildningsmässigt och personligt genom att jag får vara mig själv mycket mer. Och att jag får lära mig mycket roliga spännande saker i de olika kurserna.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag vill förstås plugga vidare och helst av allt bli journalist och bo i London

Hur trivs du på ITG Uppsala?

Extremt bra! Som jag sa så har jag fått vara mig själv mycket mer sedan jag började här och det är det är en skön stämning bland elever och lärare.