Här har vi samlat några vanliga frågor.

Vår utbildningsfilosofi handlar i grund och botten om mod. Vi vill ge dig modet att gå din egen väg och att våga lyckas. Med världen som arbetsplats, kreativitet som huvudämne och IT som verktyg kan du och dina klasskamrater växa som människor och bli precis vad ni vill.

Varför ska jag välja IT-Gymnasiet?

Den goda stämningen mellan elever, lärare och övrig personal på skolan är något som våra elever lyfter fram som ett av de främsta argumenten till att välja IT-Gymnasiet. Man blir accepterad för den man är. Vi har hög kvalitet på utbildningarna, engagerade lärare, fina lokaler och en välorganiserad ledning. Allt det man som elev ska kräva av en modern gymnasieskola. IT-Gymnasiet är en skola där du får möjlighet att vara kreativ och nytänkande, där nyfikenheten leder dig framåt.

IT-Gymnasiet – Läser man bara tekniskt inriktade datorkurser?

Nej, IT (Informationsteknik) är så mycket mer än tekniska datorkurser. IT är ett brett begrepp i dagens samhälle och du stöter på det varje dag. Det kan handla om allt från att skapa affischer, podcasts, filmer, musikvideos, artiklar i tidningar, webbsidor och mycket mer. Utan IT-kompetens skulle vårt samhälle, som vi känner det idag, inte fungera och därför integreras denna kunskap i våra program. Vi tycker att det är en självklarhet.

IT-programmet – Läser man tekniskt inriktade datorkurser?

Ja! IT-Programmet är i grunden ett yrkesförberedande program som utbildar dig till att bli nätverkstekniker. Du får en kvalificerad utbildning inom dator- och nätverksteknik och därmed är de flesta kurserna på programmet inom dataområdet. Du får även möjlighet att Microsoftcertifiera dig och delar av din utbildning sker ute på riktiga arbetsplatser så att du kan praktisera dina kunskaper. Du läser även gymnasiegemensamma kurser och har möjlighet att välja inriktning som ger dig grundläggande behörighet till högskolan.

Behöver jag ha förkunskaper gällande IT?

Du behöver inte ha några som helst förkunskaper för att gå våra program. Vi utgår alltid från grunderna och avancerar därefter. Självklart anpassas dock undervisningen efter dina förutsättningar. Du kanske redan kan mycket och behöver större utmaningar? Vi hjälper dig att nå dina mål!