Bli gymnasieingenjör

IT-Gymnasiet Uppsala startar till hösten 2018 vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år. Utbildningen är en ettårig påbyggnad som leder till gymnasieingenjörsexamen. Skolans inriktning kommer att vara mjukvarudesign och riktar sig till dig under 23 år som har en examen från teknikprogrammet. För att vara behörig krävs också godkända betyg i kurserna programmering 1 och webbutveckling 1 eller likvärdiga meriter.

WE LOVE ENGINEERS

Utbildningen kommer att utformas tillsammans med lokala företag vilka erbjuder långa praktikperioder i kombination med teoretiska projekt i skolan. Utbildningen syftar till att ge kunskaper och erfarenheter som behövs för att kunna skapa och utveckla appar, spel, programvaror och informationssystem.

TE4 är en ettårig påbyggnad till teknikprogrammet som leder till gymnasieingenjörsexamen. Du får följa hela mjukvarudesignprocessen från idé, analys och kravspecifikation till modellering, implementering, testning, förbättring, kvalitetskontroll, dokumentation och distribution.
Vi erbjuder dig en efterfrågad utbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen och där du får möjlighet att fördjupa dig i framtidens språk – programmering. På skolan kommer du att få en egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov.

Du kommer att vara efterfrågad på arbetsmarknaden!

Behörighet när du söker till programmet
Du som går i trean på teknikprogrammet eller har en examen från teknikprogrammet kan söka till ett tekniskt fjärde år. Utbildningen på TE4 påbörjas senast det kalenderåret som du fyller 22 år.

Så söker du
I Uppsala län söker du via Dexter. Vänd dig till SYV så får du hjälp med inloggningsuppgifter. Du söker senast 15 februari.

Om du är bosatt i annan kommun så vänder du dig till din kommuns antagningsenhet. Du kan också anmäla intresse genom att mejla direkt till IT-Gymnasiet Uppsala så hjälper vi dig med ansökan.