We Love Engineers

IT-Gymnasiet Uppsala startar till hösten 2018 vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år. Utbildningen är en ettårig påbyggnad som leder till gymnasieingenjörsexamen. Skolans inriktning kommer att vara mjukvarudesign.

Utbildningen kommer att utformas tillsammans med lokala företag vilka erbjuder  praktikperioder i kombination med teoretiska projekt i skolan. Utbildningen syftar till att ge kunskaper och erfarenheter som behövs för att kunna skapa och utveckla appar, spel, programvaror och informationssystem.

Utbildningen är en ettårig påbyggnad till teknikprogrammet som leder till gymnasieingenjörsexamen. Du får följa hela mjukvarudesignprocessen från idé, analys och kravspecifikation till modellering, implementering, testning, förbättring, kvalitetskontroll, dokumentation och distribution.
Vi erbjuder dig en efterfrågad utbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen och där du får möjlighet att fördjupa dig i framtidens språk – programmering. På skolan kommer du att få en egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov.

Du kommer att vara efterfrågad på arbetsmarknaden! 

Behörighet när du söker till programmet
Du som går i trean på teknikprogrammet eller har en examen från teknikprogrammet kan söka till ett tekniskt fjärde år. Utbildningen påbörjas senast det kalenderåret som du fyller 22 år.

Så söker du
Gör en sen ansökan till TE4! Det gör du enklast via den här länken.

I Uppsala län kan du fram till 15 maj söka via Dexter. Bor du i Stockholms län mejlar du ditt personnummer till fjardearet@storsthlm.se så skickar de information om ansökan till dig via post. Om du är bosatt i andra kommuner så vänder du dig till din kommuns antagningsenhet.