ITG-Alumn Fabian

19 januari, 2017

Vi startar igång 2017 med en presentation av Fabian Svorono, vår tidigare elevkårsordförande och teknikelev som tog studenten 2016. Här kommer han!

Vem är du och vad gör du idag?
Jag är nitton år gammal, tog studenten i våras och har sedan en lång tid tillbaka haft ett stort intresse film och allt däromkring. Detta har lett till att jag idag jobbar med just det – film. Under hela min gymnasietid frilansade jag som filmare parallellt med mina studier vilket kom att resultera i att jag direkt efter studenten blev anställd på produktionsbolaget och YouTubenätverket United Screens i Stockholm, där jag för närvarande jobbar som producent. Med detta så har det tillkommit en rad olika intressen i mitt liv. Utöver nyttigheter som att lära sig PR-kommunikation och företagande så händer det att jag ägnar absurt mycket tid till att drömma mig bort på Hemnet och att “investera” i antika kameraobjektiv.

Vad har du för planer i framtiden?
Just nu trivs jag så oerhört bra med det jag sysslar med på dagarna och är därför väldigt bekväm med att inte tänka så mycket på framtiden. Dock skulle jag gärna se mig själv driva eget produktionsbolag med tre anställda om drygt ett år. Stora drömmar kanske, men inte orealistiskt enligt mina obefogade beräkningar. Att resa bort under en längre tid, som många väljer att göra efter gymnasiet, har aldrig riktigt tilltalat mig och är heller inget som jag ser mig själv göra inom de närmaste 5 åren. Varför ge upp något som man satsat så mycket på, fått så mycket tur med och gillar så skarpt, bara för att kunna säga att man “levt”? Nej tack, jag rullar hellre på som vanligt.

Hur var det att plugga på IT-Gymnasiet?
Redan vid mitt första Öppet Hus-besök var jag helt övertygad om att IT-Gymnasiet var det optimala valet av skola för mig. Där verkade det finnas allt. Härliga lärare, spännande atmosfär, utmanande utbildning och resurser för det jag då ville hålla på mig. Och jäklar vad rätt jag hade. Min tid på IT-Gymnasiet var alltså riktigt bra och kompletterades med mycket sköna klasskamrater, något som jag inte hade förutspått att majoriteten av dem skulle vara, vilket dock visade sig vara fel. Att också få den kontakt med lärarna som jag fick på skolan kom också helt oväntat. Många blev ju som nära vänner vilket man kanske inte tänker sig om de människor som till viss del kommer bestämma om hur ens framtid kommer att se ut. Att få möjlighet till att engagera sig i elevkåren och således på eget initiativ kunna liva upp stämningen, ser jag också som en lyx. På vilken annan skola skulle det fungera så smidigt? Jag har ingen aning. Nej, usch vad jag tycker om IT-Gymnasiet!

Vilket är ditt bästa tips till dagens elever?
Det bästa tipset jag kan ge, som dock anses ganska uttjatat, är att du borde engagera dig mer i aktiviteter som skolan (eller kanske du själv) anordnar, starta ett UF, träna eller kanske gå med i ett politiskt ungdomsförbund. Detta är för att träna på folkbemötande, öka självförtroende och att bli mer van vid vuxenrelaterade saker som du kommer att stöta på mer och mer efter gymnasiet på diverse arbetsplatser och även privat. Det jag gjort av ovanstående har utan tvekan fått mig att bestiga många toppar och att ploga igenom många dalar. Om jag hade kunnat ändra på något under min skolgång hade det definitivt ha varit att engagera mig mer i sociala aktiviteter.

Öppet Hus den 28 januari kl. 11 – 14

16 januari, 2017

itg_byggnad

Öppet Hus hos oss på IT-Gymnasiet Göteborg!

När: 28 januari kl. 11:00 – 14:00
Var: Origovägen 4, Campus Chalmers Johanneberg

På Öppet Hus kan du få en rundvandring på skolan med en egen elevguide, och du kan fika och mingla med personal och elever som gärna svarar på frågor. Varje hel- och halvtimme från och med kl. 11.30 kan du besöka följande aktiviteter:

– IT i matematikundervisningen
– Programmering
– Digital Design och Photoshop
– Rektor informerar om IT-Gymnasiet
– Nätverksteknik

Aktiviteterna startar på nytt var 30:e minut vilket betyder att du hinner delta i fler om du kommer i god tid.

Skolan är belägen på Chalmers campus, Johanneberg. Kliv av vid Chalmers hållplats och håll utkik efter en svart flagga på byggnaden ovanför tunneln som spårvagnen kör igenom. Eller parkera på Chalmers stora parkering längs Gibraltargatan och ta dig till Origovägen 4, en snirklig väg som leder upp på höjden i Chalmers fysikgård.

Välkommen!

>Du kan även hitta IT-Gymnasiet Göteborg’s kurser på gymnasium.se

Terminsstart 2017

2 januari, 2017

Nu är det år 2017 och vi hälsar alla våra elever välkomna till vårterminen tisdagen den 10 januari enligt schema. Kolla ditt klasschema här.

Passa på att vila upp er ordentligt nu under den sista ledighetsveckan efter all julmat och nyårsfirande för 2017 kommer bli ett fantastiskt år!