Öppet Hus på IT-Gymnasiet

2 december, 2016

itg_byggnad

Vi vill tacka alla våra besökare som var på vårt senaste öppet hus förra helgen. Det var rekord med hela 134 intresserade elever!

Vi lägger mycket tid och energi på våra events därför att vi vet av erfarenhet att det är svårt att välja gymnasium och idag finns det så många olika alternativ. Det viktigaste för oss är att våra elever och blivande elever gjort ett medvetet val och trivs med sitt val. Ingen vinner på att en elev vantrivs eller känner att denne valt fel skola. Därför ser vi till att när ni besöker oss får ni träffa många av våra lärare, får lyssna till rektors visioner för skolan samt bra guidningar av våra elevambassadörer. Vi har även studie- och yrkesvägledare på plats samt representanter från vårt elevhälsovårdsteam.

För er som inte besökt oss än eller inte kunnat gå på våra tidigare öppet hus så kommer vi ha vårt sista den 28 januari nästa år. Ni hittar mer information om våra öppna hus här.

Om ni inte kan besöka oss på våra öppna hus-datum så är ni självklart välkomna i princip när som helst. Kontakta Magnus Delin för mer information på magnus.delin@it-gymnasiet.se eller ring 0727 – 12 48 47.

Hoppas vi ses snart!

Euroskills 2016 och en rysk delegation

30 november, 2016

15195834_1184049741687456_3718901922423248994_o

Just nu pågår Euroskills 2016 på Svenska Mässan där IT-Gymnasiet är representerat! Tre lärare är funktionärer för olika grenar, ett gäng elever från vårt IT-program har byggt upp nätverken samt en designelev –  Ester Wikström –  tävlar för svenska landslaget i grafisk formgivning. I samband med detta har en rysk delegation av skolledare valt att besöka IT-Gymnasiet för att just kolla på vårt yrkesprogram!

Detta är första året som Yrkes-EM går av stapeln i Sverige och på Svenska Mässan i Göteborg! 49 yrken är representerade och det förväntas uppemot 40 000 besökare under de tre dagar som Euroskills pågår. Eventet bevakas även av ett 40-tal mediabolag världen över. Johan Kivi, Johan Sangberg och Daniel Berg, lärare på IT-Gymnasiet, ställer upp som funktionärer och representerar sina områden inom design, it-teknik respektive programmering på Euroskills. Läs gärna mer om Euroskills här: http://euroskills2016.com/.

Samtidigt som Euroskills pågår har vi fått besök av ca 30 ryska utbildningsrepresentanter. En blandning av rektorer, skolledare och politiker från Sibirien med omnejd. De är här för att delta i Euroskills och ville då passa på att titta på vårt yrkesförberedande program: IT-programmet.

2016-11-30-08-39-21

ITG-Alumn Jennifer!

22 november, 2016

Det är dags att träffa Jennifer Nilsson, vår designalumn som tog studenten 2016 från vårt Designprogram!

15126088_1477745125575948_173229907_o

Vem är du och vad gör du idag?
Jag heter Jennifer Nilsson och är en glad tjej med höga ambitioner men som ändå alltid lyckas ha minst ena strumpan ut och in. Idag jobbar jag 80% på Alekuriren, en lokaltidning och mediabyrå, med marknadsföring av STC training club. Jag är anställd som grafisk formgivare men i och med att det är ett mindre företag så arbetar jag som min egen Art Director och gör allt och lite till. Det passar mig perfekt då jag aldrig hinner tröttna. Övrig tid driver jag eget företag som fotograf.

Vad har du för planer i framtiden?
Denna eviga fråga, haha. I framtiden har jag planer på att läsa vidare men med så oändligt många olika utbildningar så kommer det ta lite tid innan jag bestämmer mig. Jag trivs bra på mitt jobb idag och har ingen stress med plugget. Tänker jag långsiktigt så ser jag snarare ett mål än en plan hur jag ska nå dit. Jag vill flytta hemifrån, jobba med något jag brinner för, ha en ekonomisk trygghet och kunna resa utomlands lite då och då. Sen får vi se hur jag når dit, det blir en överraskning.

Hur var det att plugga på IT-Gymnasiet?
Fantastiskt bra! Om jag fick välja gymnasium igen hade jag valt IT-Gymnasiet flera gånger om, utan tvekan. Motiverade lärare som engagerar sig i sina ämnen och elever som engagerar sig i sin utbildning. Jag känner att jag fick en bred grund att stå på vad gäller utbildningen plus att jag hade väldigt roligt under hela skoltiden. Med betoning på väldigt roligt.

Vilket är ditt bästa tips till dagens elever?
Ta vara på gymnasietiden! Var med och engagera dig i skolans olika råd och var inte rädd för att ta plats. IT-gymnasiet är en skola som vill driva sina elever framåt så den enda som stoppar dig är du själv. Det går fortare än vad man tror och stå hellre på studenten och tänk “jäklar, jag har faktiskt klarat allt det här”, än att önska att du gjorde mer. Även om det är stressigt och att man ibland ville gräva ner sig och gå i ide i några månader så är det värt att kämpa sig igenom det. Det låter kanske som en klyscha, men även sådana kan vara riktigt bra ibland.

Jennifer hjälpte oss med årets personalbilder som vi är jättenöjda med! Ta gärna en titt på hennes hemsida http://fotografjennifernilsson.se/.