Göteborg

ITG-alumn Frida!

21 september, 2016

Vi startar igång vår presentation av våra gamla ITG-elever, så kallade ”ITG-alumner”, och först ut är Frida Malm! Frida tog examen från vårt teknikprogram 2014, läs mer om henne nedan!

 

14408305_10207538398919947_789290805_o
Vem är du och vad läste du på IT-Gymnasiet?
Jag heter Frida Malm och jag läste teknik med inriktning IT mellan år 2011 och 2014.

Vad gör du idag och vad vill du göra i framtiden?
Efter en paus på 2 år har jag faktiskt börjat plugga igen! Nu bor jag i Karlskrona nere i Blekinge och läser Software Engineering, d.v.s. programmering. Direkt efter gymnasiet hade jag ingen aning om vad jag ville bli bra på, vilket är anledningen till mina sabbatsår. Under tiden jobbade jag som säljare tills jag sa upp mig och reste till Sydostasien i några månader på egen hand. Det var inte förrän 1,5 år efter studenten som jag insåg att jag saknade att grubbla på avancerade algoritmer. Där och då bestämde jag mig för att det var programmerare jag ville bli. Och rik. Och känd. Haha, skoja. (inte).

Hur var det att plugga på IT-Gymnasiet?
Jag har bara bra minnen från gymnasietiden och skulle utan tvekan rekommendera ITG till alla som har något slags tekniskt intresse. Det passar nog inte dig som brinner för mode eller båtar, men är du nyfiken på allt du kan skapa med hjälp av lite kod eller Photoshop eller matematiska funktioner, så är det helt perfekt. Helt ärligt så trodde jag inte att jag lärde mig så mycket på 3 år, men nu när jag börjat studera igen märker jag att det inte alls var bortkastad tid. Skönt. Hur fjäskigt det än låter så har jag alla lärarna att tacka för det. De är ruskigt duktiga, engagerade och precis lagom tramsiga. Så, tack!

Vad har du för tips till nuvarande elever på IT-Gymnasiet?
Tips 1: Försök att ha inställningen att du VILL lära dig det lärarna berättar för dig. Man kan inte vara intresserad utav allt, men man kan låtsas att man är det. När man vet tillräckligt mycket om något brukar man tillslut tycka att det är intressant ändå. Det är så mycket lättare att klara en kurs man faktiskt tycker är rolig. Det är dessutom coolt att veta saker. Mycket som känns som onödig information nu kommer visa sig vara behövligt senare. Ta ett exempel: Jag minns att Samuel Marander gick igenom moduloräkning med oss en mattelektion, vilket ingen i klassen tyckte var speciellt givande. Idag använder jag det i princip varje dag när jag kodar. Nu menar jag inte att du ska lägga all energi på modulo, men försök att tro att du kommer ha nytta av det mesta du lär dig.

Tips 2: Var så engagerad du kan under lektionerna, så blir det mindre plugg hemma. Jag gjorde relativt lite skolrelaterat hemma, men gick ut med högt betyg ändå. Allt tack vare att jag lyssnade och försökte ta in så mycket som möjligt på lektionstid.
Mer fritid = gladare student.

Lycka till!

IT-Gymnasiet får celebert besök!

14 september, 2016

IT-Gymnasiet Göteborg har äran att välkomna Sarah ”Fergie” Ferguson, hertiginnan av York, till vår skola i morgon torsdag, tillsammans med Martin Stenmark!

Bakgrunden till besöket är vårt samarbete med https://theperfectworldfoundation.org/ som för kampen för utrotningshotade elefanter. Klass 2D har varit med i engagemanget och nu vill Sarah visa sin uppskattning för vårt jobb och besöka oss för att träffa våra elever! Designeleverna har skapat konst som kommer att auktioneras ut på galan ” “The Elephant Ball” på Clarion Post Hotell senare på kvällen den 15/9.

Vi på IT-Gymnasiet är i fullkomlig lycka för ett sådant besök till vår skola. Detta är historiskt!

 

Information till media:
Sarah kommer vara tillgänglig för intervju och likaså Sara Nilsson, ansvarig lärare på skolan.

Samuel Marander är utsedd till Årets lärare i Västra Götaland!

29 augusti, 2016

DSC00031

I helgen blev Samuel Marander, matematik- och samhällslärare på IT-Gymnasiet Göteborg, utsedd till Årets lärare i Västra Götaland! 

Bakom utnämningen står Lärargalan, ett initiativ som vill uppmärksamma Sveriges duktiga lärare. Alla Sveriges gymnasieelever fick med motiveringar nominera lärare till en jury bestående av representanter från fackförbund, akademin och näringslivet.

IT-Gymnasiet Göteborg kan nu stolt presentera Samuel Marander som en av vinnarna och utsedd till årets lärare i hela regionen! Samuel är idag lärare i samhällskunskap och matematik samt arbetslagledare och förstelärare. IT-Gymnasiet Göteborg har haft äran att ha Samuel som lärare sen 2010.

Så här lyder en elevs motivering för Samuel:

”Samuel är en lärare med enastående pedagogisk förmåga, och lyckas engagera många i klassrummet. Klassrummet är hans arena, och där har han genom sin auktoritära personlighet fått alla att respektera honom, och på så sätt tar alla i klassen ämnet på allvar. Samuel lägger ner extremt mycket tid på sina elever och gör allt han kan för att det ska gå så bra som möjligt för så många som möjligt. Han är duktig på att hålla många bollar i luften samtidigt, och ett bevis på detta är att han kommer ihåg varenda samtal med varje elev. Samuel i sin professionella roll som gymnasielärare tycker jag är ett solklart exempel på hur en lärare skall vara: sträng när det behövs, ta eleverna på allvar och belöna de som är beredda att kämpa för det. Just därför är Samuel min favoritlärare.”

Inte mindre än nio lärare blev nominerade av eleverna till Lärargalan! Detta är ett fantastiskt kvitto på att våra lärare på IT-Gymnasiet Göteborg är både kunniga och engagerade. Det är världsklass helt enkelt!

Läs mer om Lärargalan och alla motiveringar här: http://larargalan.se/