Göteborg

ITG-Alumn Magnus

18 oktober, 2016

Det är dags för en ny presentation av en gammal ITG-elev, nämligen Magnus Jerkenstam som tog studenten från vårt IT-program 2016.

14646794_1257000507675338_5466268_o

Vem är du och vad gör du idag?

Tjenixen! Magnus heter jag och är idag, den 12 oktober, hela 7000 jordsnurr gammal. Jag pluggade IT-el, eller IT-programmet som det heter nu, och valde att börja jobba efter skolan. Just nu sitter jag i first line support på Trafikverket och hjälper användare i hela Sverige med deras diverse it och telefoni problem.

Vad har du för planer i framtiden?

Jadu, jag är ju förälskad i IT yrket i det stora hela så är ju nöjd med var jag har börjat, och kan nog inte sägs på rak hand vad jag har för planer för framtiden. Är ju alltid sugen på att lära mig mer och få mer erfarenhet så jag samlar på mig det för tillfället. Sen var ju planen att bli rik med men det kommer väl det med.

Hur var det att plugga på IT-Gymnasiet?

Awesome! Finns inget som jag ångrar med mitt val av skola och jag har många att tacka för mycket på ITG! Utbildningen, lärarna, gemenskapen, erfarenheten.. Jaa alltså allt man vill ha ur en skola fick jag. Hela min personlighet och självsäkerhet blev även så mycket bättre.

Vilket är ditt bästa tips till dagens elever?

Njut av åren och ta det inte för givet! Jag vet att både jag och flera av mina kompisar som tog studenten samtidigt som mig gärna hade stannat ett längre tag på skolan. Även om plugget kan bli mycket ibland så gör man det iaf tillsammans med underbara människor. Släpp loss och våga ta fram den inre nörden i er, för på ITG blir alla glada om du är dig själv och vågar visa det! Puss och gull, strump ull!

Välkommen till Öppet Hus på IT-Gymnasiet Göteborg!

9 oktober, 2016

itg_byggnad

 

Öppet Hus hos oss på IT-Gymnasiet Göteborg!

På Öppet Hus kan du få en rundvandring på skolan med en egen elevguide, och du kan fika och mingla med personal och elever som gärna svarar på frågor. Varje hel- och halvtimme från och med kl. 11.30 kan du besöka följande aktiviteter:

– IT i matematikundervisningen
– Programmering
– Digital Design och Photoshop
– Rektor informerar om IT-Gymnasiet

Aktiviteterna startar på nytt var 30:e minut vilket betyder att du hinner delta i fler om du kommer i god tid.

Skolan är belägen på Chalmers campus, Johanneberg. Kliv av vid Chalmers hållplats och håll utkik efter en blå flagga på byggnaden ovanför tunneln som spårvagnen kör igenom. Eller parkera på Chalmers stora parkering längs Gibraltargatan och ta dig till Origovägen 4, en snirklig väg som leder upp på höjden i Chalmers fysikgård.

Karta

Välkommen!

>Du kan även hitta IT-Gymnasiet Göteborg’s kurser på gymnasium.se

IT-Gymnasiet Göteborg finns på Gymnasiedagarna!

29 september, 2016

info%cc%88rma%cc%88ssan2016_v2

Nästa vecka mellan den 4-6 oktober kommer Svenska Mässan fyllas av elever och gymnasieskolor. Självklart är även vi där för att informera om våra utbildningar! 

IT-Gymnasiet Göteborg är Västra Götalands mest sökta it- och teknikskola och vi vill alltid kunna erbjuda nya elever den bästa tänkbara tekniska och it-relaterade utbildningen. Besök oss i vår monter för att prata design, IT, programmering, matematik, samhällsutveckling, språk – ja, vad som helst! Träffa våra grymma elevambassadörer som delar med sig av sina erfarenheter av skolan och hjälper dig att hitta rätt. Våra lärare är även där för att berätta om sina kurser och var vi gör på skolan för att du ska ha en riktigt bra gymnasietid. Ni hittar oss på plats F01:62, mitt i smeten!

Vi ses där!