Sommarlov!

30 juni, 2016

Sen en tid tillbaka har våra elever sommarlov och nu är det dags för personal att få semester!

Personalen är tillbaka på skolan den 10 augusti och med följande ändringar:

Biträdande rektor Erik Isakson kliver upp till rektor medan rektor Ellen Lindqvist är mammaledig under läsåret. Erik får förstärkning av arbetslagsledare Anna Kohlström som blir biträdande rektor. Magnus Delin tillträder som arbetslagsledare för arbetslag 2.

Våra nya ettor är välkomna den 22 augusti kl 10.00 och ni kommer få mer information hemskickat innan dess.
Våra tvåor och treor börjar den 23 augusti kl. 13.00, salar står på info-skärmarna.

Trevlig sommar!

Designeleven Ester Wikström ska representera Sverige och IT-Gymnasiet i Euroskills 2016!

15 juni, 2016

13446331_1378911458802079_1647122840_o

Den 1-3 december 2016 kommer Euroskills 2016 gå av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg och vi har äran att ha en ITG-elev som representant för Sverige (och IT-Gymnasiet Göteborg!). Ester Wikström, som går vårt designprogram och kommer börja i årskurs tre efter sommaren kommer ställa upp i grenen ”Graphic Design”. Det är 35 yrken representerade detta året.

”Jag kommer tävla i grenen ‘Graphic Design’. Vi kommer få göra uppgifter där vi mäts mot varandra i området grafisk design. Det handlar både om att vara kreativ och att kunna leverera ett projekt på utsatt tid!” säger Ester.

Tävlingen finns till för att väcka uppmärksamhet för yrkesutbildningar, då det finns en efterfrågan på fler yrkesutbildade unga personer. Sverige har varit med förr sen starten 1995 och tävlat i diverse grenar som frisör, bygg och tekniska yrken. I år är det 28 representater som Sverige ställer upp med.

Ester berättar att hennes sommarlov är redan planerat: ”Även om tävlingen är i december så kommer konkurrensen vara stenhård, så redan nu i sommar kommer jag mest spendera mina dagar med att träna på olika design- och kampanjstilar. Jag kommer även träna på det testprojekt som kommer ut tillsammans med min expert (en typ av coach som är utsedd till att guida och vässa mina kunskaper inför tävlingen!) som också kommer vara med på tävlingen. Vi har också två lagträffar där vi bygger laget, arbetar med mental träning och får tid med våra experter/coacher för att kunna förbereda oss.”

IT-Gymnasiet Göteborg kommer även ha tre yrkeslärare som representater bland coacherna och handledarna på Euroskills. Det är Johan Sangberg (dator- och nätverkslärare), Johan Kivi (designlärare) och Daniel Berg (programmeringslärare).

Rektor Ellen Lindqvist är taggad inför tävlingen! ”Det är fantastisk kul att en av våra elever ska representera Sverige och även att tre av våra lärare kommer vara med! Det är ett kvitto på att vi har lärare som kan branschen och håller en kvalitet i världsklass.

Designelevers digitala konst ska rädda elefanter!

8 juni, 2016

d0mpifuaiqnc79zwppfo

Våra designettor har under våren haft ett samarbete med The Perfect World Foundation som resulterat i digitala konstverk som kommer ställas ut under en stödgala i september i Göteborg.

Läs mer om detta här i Perfect Worlds pressrealease: http://www.mynewsdesk.com/se/the-perfect-world-foundation/pressreleases/it-elevernas-konst-ska-raedda-elefanten-1427804