Elever berättar

Elever på Teknikprogrammet

”Det finns en gemenskap mellan lärare och elever som jag inte mött förut”

– Jag kunde inte ha valt en bättre skola. På alla skolor som jag tidigare gått på har lärarna sagt att vi har en bra gemenskap och stämning. Men IT-Gymnasiet är den första skolan som detta faktiskt stämmer på! Och det gäller inte bara mellan eleverna, utan mellan elever och lärare också.

– Trevlig gemenskap. Vi är en enhet. Det är lite och mysigt, bättre gemenskap och man känner alla bra. Jag hade rekommenderat skolan.

– Jag trivs på skolan. Gemenskapen är bra på skolan.

– Det känns bekvämt att gå här. ITG har förstått hur man skapar bra skolmiljö, jag känner mig trygg och trivs här.

– Roligt att gå till skolan.

– Det är inte vad man förväntat sig, det är mycket plugg.

Elever på IT-programmet

”Det är kul på ITG för skolan är helt tillsammans, alla känner alla.”

– Jag är ensam tjej men roligt. Vi håller LAN på skolan och det är jätteroligt. Bra klasskamrater.

– Går bra på ITG. Bra lärare och bra elever.

– Det är den bästa skolan jag har gått på. Bra lärare, särskilt i EL-ämnen och svenska/historia.

– En bra, trevlig och mysig skola.

Elever på MUM-programmet

”Jag har lärt mig otroligt mycket.”

– Var en blyg person innan – lärt mig att kommunicera bättre. Fick diplom förra året för social kompetens. Att ha gått från att vara blyg till att få diplom för social kompetens det kan jag tacka skolan för.

– Lärorik miljö – man får arbeta både med datorn och instrument.

– Jag trivs jättebra på skolan, tycker om att man kan vara sig själv och att det är ingen som dömer.

Reportage med tidigare elev på skolan om programmering

När kom du i kontakt med programmering för första gången?

– Det var första lektionen i webbutveckling i 1an. Jag hade förväntat mig att det skulle vara komplicerat och väldigt tråkigt men det var faktiskt både lätt och roligt och jag ville verkligen bara lära mig mer.

Läs mera!

Alumni-porträtt

Stephanie Johnsson – Driver egen verksamhet, har spännande resmål framför sig och reflekterar över hur det var att vara elev på IT-Gymnasiet Helsingborg

Alumniporträtt Stephanie Johnsson

Oskar Danielsson tog studenten 2014. Idag läser han Strategisk Kommunikation & Digitala Medier.

Alumniporträtt Oskar Danielsson

Blivande stjärnor på musikscenen? Ett litet reportage om två av våra tidigare elever: Michel Gustafsson och Ebba Ågren som tog studenten 2014.

Alumniporträtt Michel & Ebba

Reportage om vår tidigare elev Allan Börgesen som idag pluggar Rymdteknik på Luleås Tekniska Universitet.
Läs om hans tid på IT-Gymnasiet Helsingborg och om hans studier idag.

Alumniporträtt Allan