IT är vägen mot dina mål

IT-Gymnasiet är alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning, men vi är mer än bara ett gymnasieval. För oss på IT-Gymnasiet betyder IT framtiden. När vi startade våra gymnasieskolor för 15 år sedan var det få som visste vad IT var. Idag befinner vi oss mitt i det IT-samhälle vi förutspådde redan då. Aldrig tidigare har efterfrågan på kunskap inom IT varit så stor och omfattande som den är idag.

IT-Gymnasiet Karlstad har ett pedagogiskt arbetssätt som matchar de krav och förväntningar på kompetens och förmågor som högskola/universitet och näringsliv ställer.

Elevhälsa

IT-Gymnasiet i Karlstad bedriver ett målinriktat elevhälsoarbete, där vi fångar upp elever på ett tidigt stadie och arbetar med extra anpassningar utifrån målbilden att varje elev skall ges förutsättningar att klara målen.

Värdegrund

Skolan har ett värdegrundsteam bestående av kurator, en lärarrepresentant samt ett antal elevrepresentanter vars arbete är att aktivt arbeta främjande och förebyggande.

Skolan har en likabehandlingsplan som revideras varje läsår:

Likabehandlingsplan 2016-2017