Rektorn har ordet

Läsåret i backspegeln

Nu har nästan ytterligare ett läsår gått och med samma goda resultat som tidigare år. Helt klart är att vår slogan ”100 % gymnasieexamen, det är världsklass….” har blivit något av IT-gymnasiet Kristianstads signum. Fyra år i rad levererar vi 100 % godkända elever.

Vi kommer också erbjuda två veckors sommarskola för att säkerställa att samtliga elever i åk1 och 2, har klarat sina respektive kurser.

Det känns som skolan har landat och vårt elevintag till nästa läsår befinner sig där det ska. Vi är en liten skola med 160 st. elever. Det kommer vi fortsätta att vara då IT-gymnasiet i Kristianstad profilerar sig gällande kvalitet och inte kvantitet.

Vårt främsta mål, (vi har några andra som t. ex. alla elever skall ha bättre betyg när de slutar hos oss än när de började sin utbildning, förädlingsvärdet skall vara positivt gällande meritvärde) är 100 % gymnasieexamen för samtliga avgångselever. Vi når målet bland annat genom hur jag organiserat skolans undervisning men framförallt genom min engagerande personal. Med vårt ”driv” och inställning att alla kan klara gymnasiet med rätt coachning och självförtroende blir ingenting omöjligt. Det bevisar vi nu för fjärde året i rad.

De elever som väljer att genomföra sin utbildning på IT-gymnasiet, Kristianstad, kommer inte behöva läsa på Komvux eller komplettera sina gymnasiebetyg på annat sätt. Min inställning är att det är slöseri med tid och ekonomiska resurser för den enskilde, att inte kunna få behörighet för vidare studier på sin gymnasieskola. Därför fortsätter vi ”jaga” och förhoppningsvis motivera våra elever att vilja klara sin skolgång med godkända betyg.

Med hopp och en önskan om en varm skön och vilsam sommar så ses vi i höst,

hälsar rektor Helene Kjellgren med personal