Lokaler beslutade för IT-Gymnasiet Stockholm

20 januari, 2017

Vi har nu fått besked om lokaler och kommer starta i Stadshagen till hösten på Warfvinges Väg 22-24.

IT-Gymnasiet startar ny skola i Stockholm

12 oktober, 2016

itg_katalog_we-love-progress_v001

Hösten 2017 startar IT-Gymnasiet en ny skola i centrala Stockholm. IT-Gymnasiet har sedan tidigare elva skolor i landet, den första startade 1998. Den nya Stockholmsskolan kommer att erbjuda de högskoleförberedande programmen IT teknik samt IT-design och media.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda fler elever en gymnasieutbildning som förser dem med kunskaper som i allt större utsträckning efterfrågas på arbetsmarknaden. Idag kräver många yrken någon form av IT-kompetens, säger Roger Karlsson, verksamhetschef för IT-Gymnasiet.

IT-teknikprogrammet riktar sig till elever som vill fördjupa sig i programmering, webb- och apputveckling medan programmet IT design och media riktar sig till elever som drömmer om att bli speldesigner, fotograf, animatör, copywriter eller art director.

– Det här är framtidsyrken, och genom att läsa utbildningar som dessa utvecklas man från att vara konsument av IT till att vara producent av ny teknologi. Oavsett vilket program man väljer så får eleverna en bred IT-utbildning som förbereder dem både för vidare studier och yrkesliv, säger Roger Karlsson.

När IT-Gymnasiet startade sin första skola 1998 var det på önskemål från IT-branschen. Att anpassa utbildningarna efter de behov som branschen har är självklart även 19 år senare, menar Roger Karlsson.

– Vi satsar alltid på de modigaste lärarna och den teknik, både hård och mjuk, som ger eleverna bäst verktyg för framtiden. Lärarna och eleverna utforskar IT tillsammans och tänjer på dess gränser. Många av de drömmar vi hade när vi grundade IT-Gymnasiet har blivit verklighet och vi fortsätter att tänka nytt, säger han.

– Att starta en skola i centrala Stockholm är ett naturligt steg i vår utveckling och det ska bli spännande att göra det tillsammans med medarbetare och elever, och med all den kunskap och erfarenhet som vi har samlat på oss genom åren.

Informationsträffar

Den som är nyfiken på IT-Gymnasiet Stockholm är välkommen på informationsträffar. De äger rum på Hagagatan 25b på följande tider.
Lördag 10/12 klockan 11.00-14.00
Lördag 21/1 klockan 11.00-14.00