Uppsala

Glad sommar!

8 juni, 2016

Terminen är slut och nu stundar ett välförtjänt sommarlov för våra elever. Vi i personalen vill tacka för ett fint läsår. Ett särskilt stort lycka till i framtiden till årets studenter.

utspring

Vi ses igen i augusti, både nya och gamla elever. Terminen börjar onsdag den 17 augusti kl. 10:00 för våra nya ettor och måndag 22 augusti enligt schema för våra tvåor och treor.

PS. Det finns några platser kvar i åk 1. Hör gärna av er till oss om ni är intresserade att börja på IT-Gymnasiet till hösten.

Nominera till årets pedagogiska pris

2 maj, 2016

Nominera en lärare eller rektor till pedagogiska priset 2016.

Engagerad och inspirerande, någon som utvecklar lärandet och på samma gång skapar ett tryggt klimat för barn och elever? Uppsala kommun delar varje år ut priser till de bästa lärarna inom förskola, grundskola och gymnasiet. Nytt för i år är att du även kan nominera pedagogiska ledare som förskolechef och rektor. Läs mer och nominera här: www.uppsala.se/pedagogiskapriser

Johner Bildbyra AB +46 8 644 83 30 info@johner.se sales@johner.se

Eighth avenue på rätt väg…

20 april, 2016

Vinnarna i Musik direkt berättar i UNT om sitt band Eighth avenue. Med sin progressiva metal vann de både första priset och UNT-läsarnas pris. Nu väntar finalspelning och att få sitt album klart.

Bandet bildades i april 2014 och består av Andreas Forsberg, Martin Widerlöw, Ludwig Alexandersson, Adrian Banfi Johansson och William Parkstam. Fyra av de fem medlemmarna går sista året på IT-Gymnasiets estetiska program med inriktning musik.

hs

Bandet berättar i tidningen att namnet kommer sig av att karriären började på Rapsgatan 8 där IT-Gymnasiet ligger och att det är en plats där gatan ser ut som en aveny. I namnet ingår också att en aveny är ”en väg till något stort”. Vi önskar hela bandet stort lycka till i Sverigefinalen.