Uppsala

Nominera till årets pedagogiska pris

2 maj, 2016

Nominera en lärare eller rektor till pedagogiska priset 2016.

Engagerad och inspirerande, någon som utvecklar lärandet och på samma gång skapar ett tryggt klimat för barn och elever? Uppsala kommun delar varje år ut priser till de bästa lärarna inom förskola, grundskola och gymnasiet. Nytt för i år är att du även kan nominera pedagogiska ledare som förskolechef och rektor. Läs mer och nominera här: www.uppsala.se/pedagogiskapriser

Johner Bildbyra AB +46 8 644 83 30 info@johner.se sales@johner.se

Eighth avenue på rätt väg…

20 april, 2016

Vinnarna i Musik direkt berättar i UNT om sitt band Eighth avenue. Med sin progressiva metal vann de både första priset och UNT-läsarnas pris. Nu väntar finalspelning och att få sitt album klart.

Bandet bildades i april 2014 och består av Andreas Forsberg, Martin Widerlöw, Ludwig Alexandersson, Adrian Banfi Johansson och William Parkstam. Fyra av de fem medlemmarna går sista året på IT-Gymnasiets estetiska program med inriktning musik.

hs

Bandet berättar i tidningen att namnet kommer sig av att karriären började på Rapsgatan 8 där IT-Gymnasiet ligger och att det är en plats där gatan ser ut som en aveny. I namnet ingår också att en aveny är ”en väg till något stort”. Vi önskar hela bandet stort lycka till i Sverigefinalen.

Stort intresse för ITG

18 april, 2016

Gymnasievalet är nu stängt och Uppsalas niondeklassare har gjort sina första val av gymnasieutbildning.

Intresset för IT-Gymnasiet har varit rekordstort under året och allt fler vill gå på någon av våra utbildningar. Det visar den preliminära sökstatistiken inför höstens intag. Dexter är nu stängt för ansökan och preliminär antagning kan du som har sökt logga in och se resultatet av. Omval till gymnasiet kan göras under perioden 1 – 15 maj.

Du som har sökt eller är antagen till ITG kommer att få en inbjudan till vår populära ITG-kväll med tillhörande LAN. Håll utkik i din brevlåda framöver!

Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor om våra program och vår skola!

IMG_8836