APL

Arbetsplatsförlagt lärande

Alla elever på gymnasieskolans yrkesprogram ska genomföra delar av utbildningen på en arbetsplats. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL). Arbetsplatsförlagt lärande ska förekomma på gymnasieskolans nationella yrkesprogram med minst 15 veckor. Varje vecka med arbetsplatsförlagt lärande motsvarar i gymnasieskolan 23 timmar garanterad undervisningstid.

Bäst på APL

2015 vann IT-Gymnasiet Uppsala priset “BEST IN cooperation between VET (Vocational, Education and Training) schools and the World of Work” för bästa yrkesskola när det gäller kontakter med arbetslivet. Vi fick åka till Krakow i Polen för att ta emot priset.

Lite sightseeing i Krakow innan mottagandet av pris

Nätverks- och supporttekniker

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Inriktningen kan leda till yrken som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Våra elever tackar er

Vi vill tacka de arbetsplatser som tar emot elever från IT-Gymnasiet. Eleverna har utvecklats mycket både kunskapsmässigt och personligen under den tid de varit på APL hos er! Ni har bidragit (och fortsätter att bidra) till deras utbildning genom att ge dem en mycket god erfarenhet av yrket och genom detta en fantastisk språngbräda för framtiden! Utan er, ingen utbildning!

Kontakt ǀ APL-samordnare

Annika Olén 018-18 22 78