Västerås

29 september, 2016

Workshop – Vad är egentligen innovation?

innovationsprogrammet-bubbla

Tillsammans med lärare från Innovationsprogrammet på Mälardalens högskola har våra elever i kursen Entreprenörskap haft en halvdags workshop. Moment som ingick i workshopen var Kreativitet och innovation, omvärldens påverkan och värdeskapande affärsmodeller.

Denna workshop var ett led i arbetat med att eleverna i kursen Entreprenörskap ska starta UF-företag. Dels fick de på det här sättet en inblick i hur man kan tänka för att komma på nya idéer till företag. Men de fick också ta del av erfarenheter runt produktutveckling och hur man går vidare för att få ut en produkt på marknaden.

Eleverna var mycket nöjda efteråt och tyckte att det hade varit ett både intressant och givande inslag i undervisningen.

//Stefan Oszak Bengtsson, lärare i Entreprenörskap

Skolstart

24 augusti, 2016

Nu är vi i gång igen!

I måndags var det äntligen dags för oss här på IT-Gymnasiet att möta alla våra härliga elever, nya så väl som gamla. Den här veckan får vi lite bättre kunskap om  bl.a. Arbetsmarknadskunskap – Jobba i Västerås, friluftsliv på Ridön och Självledarskap.

Elevarbetete anhörigstöd

7 juni, 2016

Denna film är ett elevarbete som våra elever Ellinor Wigefjord och Sabrina Uzbekova gjort åt den länstäckande kommunala verksamheten Anhörigstöd, som ett skarpt uppdrag.

Ladda ner filmen här