Öppet hus

Klicka vidare för att se tiderna för våra öppna hus! Vi kommer att erbjuda fyra stycken tillfällen då ni kan komma och besöka skolan. Ni ges möjlighet att ställa frågor till lärare och elever, se lokalerna med vår nya makerspace samt lära er mer om vår satsning på e-sport. Varmt välkomna!

Datum för öppet hus;

17 november

29 november

24 januari

24 april

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Västerås

IT-Gymnasiet Västerås

”Skolan med gott om plats för både estetiska och tekniska program i en spännande mix!”
IT-Gymnasiet i Västerås är en skola i fräsch och ljus miljö, nära kommunikationer och näringsliv. Skolan erbjuder fyra program där IT är den röda tråden. Vilken kunskap behöver du för att skapa din version av framtiden?

Information och kommunikation står i fokus hos IT-Gymnasiet. Närhet och öppna dörrar är något som karaktäriserar skolan, menar rektor. – Eleverna uppskattar att de kan vara som de är. Här ser vi alla som individer. Vi vill ge dem som går hos oss modet att gå sin egen väg och att våga lyckas.
För oss och förmodligen för dig är kvalitét och elevinflytande viktigt liksom Academedias elevgaranti och med det hälsar vi dig välkommen som elev till IT-Gymnasiet Västerås.

Aktuellt

Snart byter IT-Gymnasiet i Västerås namn till NTI Gymnasiet och vässar utbildningarna med viktiga framtidskompetenser.

 

– Vi tänker ta på oss ledartröjan när det gäller att erbjuda de allra bästa tech-utbildningarna på gymnasienivå i Sverige. Namnbytet är bara en del i den omfattande satsning som vi gör tillsammans med alla våra systerskolor runt om i landet, säger skolans rektor, Karwan Saeed Foad.

 

IT-Gymnasiets och NTI Gymnasiets skolor har jobbat tätt tillsammans i många år – nu enas de 26 skolorna under samma flagg. Starkare fokus på den teknik som driver samhällsutvecklingen är en av grundbultarna i den gemensamma satsningen. Ett nystartat partnersamarbete med det statliga forskningsinstitutet RISE (Research Institute of Sweden) ska förse skolorna värdefull kompetens, och samtliga skolor utrustas med en digital skaparverkstad (makerspace).

 

– Vi utbildar för en arbetsmarknad som är i snabb förändring, nya yrken skapas hela tiden och vi vet inte exakt hur samhället ser ut om tio eller tjugo år. Det vi vet är att utvecklingen går snabbare än någonsin och att vi som skola måste hänga med. Den satsning som vi gör nu känns väldigt inspirerande, säger Karwan Saeed Foad

 

– Vi vill ge våra elever rätt förutsättningar att kunna vara aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare. Tekniken går hand i hand med samhällets och mänsklighetens utveckling, och även om inte alla kommer att jobba med programmering i framtiden så är det en utveckling som alla måste förhålla sig till, säger Karwan Saeed Foad.

 

Nyfiken på att veta mer om skolans satsning på att framtidssäkra utbildningarna?

Välkommen att titta förbi!

 

 

Fredagsfeeling på NTI Västerås. Trevlig helg! ...

Idag firar vi övergången då IT-Gymnasiet blir till NTI Gymnasiet. Glädje! ...

Idag firar vi övergången då IT-Gymnasiet blir till NTI Gymnasiet. Glädje!

7 days ago

NTI Gymnasiet Västerås

...

Hos oss får eleverna arbeta i skarpa projekt. Idag är elever från programmet IT Musik med och inviger den mycket viktiga utställningen på Länsmuséet som heter ” Hela världen brinner”. Mycket väl värd ett besök. Även skolklasser är välkomna att besöka utställningen och en handledning till lärare finns. Utställningen berör, besök den! ...

Load more