Elevintervjuer

IT Musik och media – Elias

”Jag, Elias, är en annan pendlarelev då jag bor i Kolsva. För mig tar det ca 1,5 timmar till skolan men det funkar bra, då vi aldrig börjar tidigare än 8:30. För mig var IT-musik ett självklart val, då jag gått i musikklass sen årskurs 4 och lever för musiken. Min mamma hjälpte mig att söka på musikprogram på nätet, där hittade vi IT-Musik och media. Hon tyckte det lät precis som jag, vilket jag känner nu när jag börjat. Även om programmet är tekniskt så spelar vi musik och sjunger. Du väljer själv om du vill spela något instrument eller om du vill sjunga och det spelar ingen roll om du är nybörjare. I digitalt skapande skriver vi t ex filmeller bildmanus eller så jobbar vi i Premiere Pro och klipper film och lägger på ljud och effekter. Musikproduktion kommer vi börja läsa i vår vilket jag ser fram emot. Vi kommer producera egen musik och lära oss hur man använder Logic Pro som är ett datorprogram för digital ljudproduktion. Skolan har en egen musikstudio som är fantastiskt bra, där har vi alla tänkbara instrument och en ljudstudio med mixerbord och mikrofoner. I framtiden vill jag producera egen musik, vore jättekul att bli musikproducent för film eller artister.”

/Elias