We love 127.0.0.1.

Det här programmet är en god bas för dig som vill ha en bra högskoleförberedande yrkesutbildning och vill jobba konkret med IT.

Under utbildningen kommer du exempelvis att få grundläggande kunskaper om hur datorn omvandlar ström via kretskort till digitala signaler och hur dessa signaler blir till program – Det första steget mot programmering. Du kommer också få möjligheten att utveckla dig inom nätverksadministration och digital kommunikationsteknik. Programmet är yrkesförberedande för att kunna söka vidare till kvalificerade yrken direkt efter utbildningen. På yrkesprogrammet IT EL Nätverk kommer du ha praktik 15 veckor under din gymnasietid.

Våra nätverkselever erbjuds att arbeta med certifieringar och diplomeringar via Microsoft och Ciscos material för Microsofts MTA och Cisco CCENT/CCNA nätverkscertifieringar. Vi har ett samarbete med Mälardalens Högskola gällandes Ciscokurser och labbaktiviteter. Diplomering sker på skolan samt även stöd och hjälp inför certifieringar. Skolan bekostar certifieringsavgiften för de elever som når den nivån.

IT El är nyckeln till framtidens teknikjobb och en lång och spännande karriär i teknikens absoluta framkant. Behörighet till detta yrkesförberedande program: Godkänt i 8 ämnen. För att erhålla grundläggande högskolebehörighet behöver du göra aktiva val.

Exempel på yrken – IT-Tekniker, Nätverkstekniker, Systemarkitekt, IT-Samordnare, IT-Entreprenör På YRMIS webbplats i filmrummet kan du kolla in filmer med personer som jobbar inom olika yrken, till filmrummet YRMIS.se