Elevintervjuer

IT Teknik – Hampus

”Jag gick på Kunskapsskolan i Enköping och jag kom i kontakt med IT-Gymnasiet via skolan i Uppsala och blev intresserad. Började söka på nätet efter någon skola med IT profil som geografiskt låg närmare. Det visade sig att IT-Gymnasiet även fanns i Västerås. Om jag kommer ihåg rätt så kollade jag lite på IT Design programmet också men jag valde Teknikprogrammet. Troligen därför att jag gillar programmering. Den kurs jag gillar mest är datortekniken där vi får kombinera både teoretisk och praktisk arbete t.ex. felsökningar och montering av datorer. Jag gillar att vi i flera kurser har flexibla redovisningar, där jag kan välja mellan muntlig och skriftlig redovisning. Vill man bli webbutvecklare är IT Teknik ett bra program. I kursen Gränssnittsdesign får man lära sig webbdesign den ingår i alternativet Webb, som är ett av fördjupningspaketen som erbjuds på teknikprogrammet. Jag tror jag skulle vilja syssla med webbutveckling i framtiden, då jag får programmera, jobba med ren kodning av webbsidor samt hantera dem. Vad det gäller själva skolan så gillar jag sammanhållningen och att det är ett öppet klimat med glaspartier i lektionssalarna, vilket gör skolan öppen och ljus. Lärarna vet vem man är och man känner sig aldrig ensam. Skolan har flera elever som pendlar, jag är en av dem då jag bor i Enköping. Det funkar bra eftersom skolan ligger rakt över gatan vid buss-tågstationen.”

/Hampus
Hösten 2013