Elevintervjuer

Otto Thelin går IT-programmet på IT-gymnasiet i Göteborg. Han brinner för bland annat programmering och datorteknik. I framtiden vill han jobba med ett jobb som har en IT-inriktning.

 

Varför valde du programmet?

Jag tyckte det var en bra blandning av det jag vill lära mig, som programmering är något jag länge har velat lära mig hur man gör men inte vetat hur. Även andra bra saker inom framtida yrkeslinjer, som nätverksteknik och datorteknik. Samt hur man bygger en dator, hur en dator fungerar och om nätverk, vilket jag också är intresserad av.

 

Vad är det bästa med IT-gymnasiet?

Känslan av att gå på skolan för det känns som alla på skolan har lika intressen. Alla känner att dom hör hemma är, när man tittar ut i lokalerna, på tavlor eller på väggmålningar, man känner igen sig. Det känns bara bra.

 

Hur är det att studera på ITG?

Det känns bra. Jag antecknar och känner mig mycket mer fokuserad på lektionerna nu, eftersom jag är mer intresserad i vad jag läser nu än vad jag var i högstadiet. Jag pluggar även mer på fritiden.

 

Vad tror du att du kommer jobba med i framtiden?

Jag vet inte riktigt eftersom jag har väldigt mycket att välja mellan. Programmering, datorteknik, nätverksteknik, nätverksadministratör och elektromekanik är några av valmöjligheterna jag har.