Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus lördag den 7 april, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Helsingborg

IT-Gymnasiet Helsingborg

IT-Gymnasiets elever är de som kan göra gårdagens science fiction till morgondagens verklighet – endast fantasin sätter gränserna. IT-Gymnasiet startade 1998 efter önskemål från IT-branschen och idag finns vi på 11 orter i Sverige. Gymnasiet i Helsingborg öppnade portarna år 2009 och vi erbjuder tre program; Teknikprogrammet, IT-programmet och Estetiska programmet.

IT-Gymnasiet Helsingborg är en skola som tar social kompetens på allvar. Vi förstår att bra stämning och goda relationer är grunden för goda studieresultat. När eleverna lämnar vår skola kommer de att ha en bra kunskapsbas att stå på, men framför allt kommer de också att få arbeta med att utveckla sin kreativitet och problemlösningsförmåga, som gör dem väl rustade inför de nya utmaningar som väntar i informationssamhället. På vår skola arbetar 19 engagerade och kunniga lärare varav 3 är förstelärare med särskilt ansvar för att utveckla undervisningen.

1 week ago

IT-Gymnasiet Helsingborg

FRAMTIDSDAG på IT-Gymnasiet Helsingborg

Under fredagen den 16 februari har eleverna på IT-Gymnasiet i Helsingborg erbjudits en framtidsdag. Aktörer på plats, för att presentera utbildningsalternativ efter det att eleverna tagit sin student, kom från Lunds Tekniska Högskola och från Campus Helsingborg (LU). Två yrkeshögskolor, EC och Medieinstitutet, fanns också på plats samt Your Study Advisor som gav tips om vidare studier utomlands.

Eleverna har även fått möjligheten att hämta information om högskoleprov och få studievägledning.

Syftet med dagen var att få eleverna att se framåt och få dem att inse vad för resultat som krävs för eventuella vidarestudier. Något som kan vara svårt för elever som gör sitt första år på gymnasiet. Men med många kurser som avslutas efter vart läsår är vart betyg av vikt.
...

Ta chansen att utmana dig själv i en spännande aktivitet på LTH ...

Ta chansen att utmana dig själv i en spännande aktivitet på LTH

Glad alla hjärtans dag! #weloveit #itghelsingborg #itghbg ...

Glad alla hjärtans dag! #weloveit #itghelsingborg #itghbg

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Helsingborg

Bilder från MatematikMarathon dag 2 på IT-Gymnasiet Helsingborg ...

Load more