Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Tyvärr har vi inga fler Öppet hus detta läsår men du är välkommen att kontakta skolan om du vill veta mer om oss eller komma på besök.

Gå till Öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Helsingborg

IT-Gymnasiet Helsingborg

IT-Gymnasiets elever är de som kan göra gårdagens science fiction till morgondagens verklighet – endast fantasin sätter gränserna. IT-Gymnasiet startade 1998 efter önskemål från IT-branschen och idag finns vi på 11 orter i Sverige. Gymnasiet i Helsingborg öppnade portarna år 2009 och vi erbjuder tre program; Teknikprogrammet, IT-programmet och Estetiska programmet.

IT-Gymnasiet Helsingborg är en skola som tar social kompetens på allvar. Vi förstår att bra stämning och goda relationer är grunden för goda studieresultat. När eleverna lämnar vår skola kommer de att ha en bra kunskapsbas att stå på, men framför allt kommer de också att få arbeta med att utveckla sin kreativitet och problemlösningsförmåga, som gör dem väl rustade inför de nya utmaningar som väntar i informationssamhället. På vår skola arbetar 19 engagerade och kunniga lärare varav 3 är förstelärare med särskilt ansvar för att utveckla undervisningen.

IT-Gymnasiet Helsingborgs gemensamma skolavslutning och ITG-Awards 2018

ITG Awards kommer under 2018 att arrangeras för 5:e gången i skolans historia Och är skolans egna lilla Oscarsgala. Samtidigt genomför vi skolavslutning för årskurs 1 & 2.
Under ITG Awards kommer arbeten av hög kvalitet som gjorts av skolans elever från alla årskurser att belönas med utmärkelser uppdelade i följande sex kategorier:
Bästa Bild, Bästa Film, Bästa Gymnasiearbete, Bästa Musikkomposition, Bästa Programmeringsprojekt samt Bästa Webbutvecklingsprojekt.

Alla nominerade bidrag som kommer till final i de olika kategorierna kommer att visas upp under kvällen.
Platsen för årets ITG Awards kommer att vara

STORA SCENEN PÅ STADSTEATERN I HELSINGBORG
TISDAGEN DEN 5 JUNI KLOCKAN 18:00

Förutom prisutdelning uppmärksammas händelser under året som gått och elever som gjort andra betydande insatser på vår skola.
Det delas ut diplom och stipendier så se till att vara på plats. Kanske är just du en av de som får ta emot ett pris!
Det blir även underhållning av diverse art, lotteri på entré-biljetter och mingel och ”Go Fika”. Allt i en sann ITG-anda.

Se följande webbsida för mer information: https://tinyurl.com/itgawards2018

Studenten 2018

Fredagen den 8 Juni tar årets årskurs tre elever studenten
Studenterna har olika aktiviteter under förmiddagen som studentfotografering och avslutning på skolan med lunch.
För de som vill inleds dagen med studentfrukost och alkoholfritt bubbel på Comfort Hotel Nouveaus takterass. Kostnad 125:- per person. Tid: 8.00-9.00.

Kl. 13.30  springer studenterna ut från skolan via ingången mot Carl Krooks gatan.
Eleverna springer ut klassvis. Anhöriga och vänner är välkomna att ta emot eleverna i biblioteksparken mitt emot skolan.
För er som vill ha klassbetecknig på plakat är det följande klasser som lämnar skolan: 3 MUM, 3 DEM, 3 IT & 3 TEKNIK

Kl 15.00  Tågar alla Helsingborgs studenter nerför Oscarstrapporna, nedanför Kärnan.

ca Kl 15.30 möts de elever upp som ska åka lastbilsflak på Hamntorget för att åka runt staden. Flaket lämnar av eleverna på Hamntorget ca 16.30-17.00.

Mer detaljerat program för studenten kommer presenteras för eleverna när studenten närmar sig.

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Click here to Troubleshoot.