Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus den 18 november, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Helsingborg

IT-Gymnasiet Helsingborg

IT-Gymnasiets elever är de som kan göra gårdagens science fiction till morgondagens verklighet – endast fantasin sätter gränserna. IT-Gymnasiet startade 1998 efter önskemål från IT-branschen och idag finns vi på 11 orter i Sverige. Gymnasiet i Helsingborg öppnade portarna år 2009 och vi erbjuder tre program; Teknikprogrammet, IT-programmet och Estetiska programmet.

IT-Gymnasiet Helsingborg är en skola som tar social kompetens på allvar. Vi förstår att bra stämning och goda relationer är grunden för goda studieresultat. När eleverna lämnar vår skola kommer de att ha en bra kunskapsbas att stå på, men framför allt kommer de också att få arbeta med att utveckla sin kreativitet och problemlösningsförmåga, som gör dem väl rustade inför de nya utmaningar som väntar i informationssamhället. På vår skola arbetar 19 engagerade och kunniga lärare varav 3 är förstelärare med särskilt ansvar för att utveckla undervisningen.

Elever från IT-Gymnasiet Helsingborg får chans till APL utomlands

Elever som läser inom IT-programmet ska under sin utbildning erbjudas 15 veckors APL, Arbetsplatsförlagt lärande. Dessa brukar förläggas till företag i eller runt om Helsingborg inom den bransch eleverna har som sitt största intresse.

I höst tar IT-Gymnasiet Helsingborg APL-perioden ett steg längre och ger 16 elever, från blivande årskurs tre, möjligheten att göra tre veckors APL utomlands. Via bidrag från EU kommer eleverna få plats i London respektive i Portsmouth, England.

APL-platserna i England kommer ordnas via organisationer på plats i respektive stad och eleverna kommer under sin tre veckorsperiod få uppleva engelsk arbetsmiljö, kultur och få bo ihop med engelska värdfamiljer som ger inblick i den engelska vardagsmiljön. Ytterligare vinning är kommunikationen på engelska som vi hoppas kommer stärka elevernas språkutveckling inom en bransch där just engelska ofta är ett koncernspråk.

Aktuellt

Öppet Hus – Lördag 18 November 2017
Vi hälsar dig som ska göra ditt gymnasieval och nyfikna välkomna till vår skola från 13:00 – 15:00


Fullsatt på öppethus i lördags, tack till all personal och alla fantastiska ambassadörer som hjälpte till och vägledde alla intresserade och nyfikna besökare.
En hel del besök i vårt nyinvigda Makerspace.
...

Fullsatt på öppethus i lördags, tack till all personal och alla fantastiska ambassadörer som hjälpte till och vägledde alla intresserade och nyfikna besökare.
En hel del besök i vårt nyinvigda Makerspace.

 

Comment on Facebook

Ditte-Marie Mäkelä

Rasmus Strömblad ❤️

+ View previous comments

Äntligen fredag och kemi! #weloveit #welovetech #smartaelever ...

Äntligen fredag och kemi! #weloveit #welovetech #smartaelever

6 days ago

IT-Gymnasiet Helsingborg

Arbetet med vår makerspace är igång. 3D skrivare, 3D scanner, lödstationer, elektronik och en hel del annat smått och gott som ska inspirera och få fram din kreativa sida. Sitt och meka, lödda, printa, programmera och bygg din tekniska ”leksak”. Fritidsgård för kreativa och innovativa ungdomar (vuxna får också leka). Endast din fantasi som sätter gränserna. Utmana din gräns på ett roligt sätt. ...

Arbetet med vår makerspace är igång. 3D skrivare, 3D scanner, lödstationer, elektronik och en hel del annat smått och gott som ska inspirera och få fram din kreativa sida. Sitt och meka, lödda, printa, programmera och bygg din tekniska ”leksak”. Fritidsgård för kreativa och innovativa ungdomar (vuxna får också leka). Endast din fantasi som sätter gränserna. Utmana din gräns på ett roligt sätt.Image attachment

1 week ago

IT-Gymnasiet Helsingborg

Musikelever preppar för gästföreläsare från musikskolan BIMM från SB och Irland. #weloveitg #welovemusic #welovetheworld @ IT-Gymnasiet Helsingborg ...

Musikelever preppar för gästföreläsare från musikskolan BIMM från SB och Irland. #weloveitg #welovemusic #welovetheworld @ IT-Gymnasiet HelsingborgImage attachmentImage attachment

Våra elever är nu tillbaka från sin #apl_utomlands period i England. Jon visar upp ditt intyg som styrker att han slutfört projektet. Nu blir det APL på hemmaplan fram till jul för 3IT. #itghbg #itghelsingborg #weloveit ...

Våra elever är nu tillbaka från sin #apl_utomlands period i England. Jon visar upp ditt intyg som styrker att han slutfört projektet. Nu blir det APL på hemmaplan fram till jul för 3IT. #itghbg #itghelsingborg #weloveit
Load more