Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka ett besök, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under ditt besök här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan

IT-Gymnasiet Karlstad

IT-Gymnasiet är alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning, men vi är mer än bara ett gymnasieval.

För oss på IT-Gymnasiet betyder IT framtiden. När vi startade våra gymnasieskolor 1998 var det få som visste vad IT var. Idag befinner vi oss mitt i det IT-samhälle vi förutspådde redan då. Aldrig tidigare har efterfrågan på kunskap inom IT varit så stor och omfattande som den är idag. IT-Gymnasiet Karlstad har ett pedagogiskt arbetssätt som matchar de krav och förväntningar på kompetens och förmågor som högskola/universitet och näringsliv ställer.

Elevhälsa
IT-Gymnasiet i Karlstad bedriver ett målinriktat elevhälsoarbete, där vi fångar upp elever på ett tidigt stadie och arbetar med extra anpassningar utifrån målbilden att varje elev skall ges förutsättningar att klara målen.

Värdegrund
Skolan har ett värdegrundsteam bestående av kurator, en lärarrepresentant samt ett antal elevrepresentanter vars arbete är att aktivt arbeta främjande och förebyggande.

VIP-Kväll 25 april

VIP-kväll på ITG Karlstad!

Onsdag 25 april bjuder vi in er ungdomar som har sökt in till oss i höst för att komma och känna på skolan, träffa era framtida klasskamrater samt testa på något coolt från programmet ni har sökt.

Drop-in mellan 17.30-19.30 så kom när det passar er bäst, så har vi lärare och elever på skolan som kommer guida er och prata om hur skoltiden kommer se ut på ITG. Självklart bjuder vi på tilltugg under kvällen!

Vi ser fram emot att träffa dig!