We love ideas

Estetiska programmet med inriktning estetik och media i Karlstad har fokus på digitalt skapande och syftar till att ge grundläggande kunskap om estetik, digital produktion och kommunikation. Det fria skapandet är centralt men programmet ger också en grund för studier på högskola eller vidare yrkesutbildningar.

IT Design är ett studieförberedande program som ger en bra utbildning för att förbereda dig för framtidens digitala och kreativa värld. Med fokus på animation och speldesign får du kunskaper om några utav dagens och framtidens största industrier, där Sverige just nu har många lysande exempel, till exempel inom spelutveckling.

Då det är ett studieförberedande program innebär det att du efter gymnasiet har grundläggande behörighet till högskola och universitet. Därför kan du anpassa dina individuella val till vad du vill studera eller jobba med efter gymnasiet.

Att till exempel läsa extra matematik öppnar upp allt från ekonomiutbildningar till IT Design. Att läsa programmering ger en god möjlighet att stärka din förmåga i spel och programutveckling, då din grundbehörighet tillåter dig att söka de flesta spelutvecklingslinjer. Om du läser till extra matematik samt fysik kan du även söka till spelprogrammering på universitet och högskola. Att läsa engelska 7 ger meritpoäng som stärker dina chanser att komma på just ditt framtida val.