Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Elev för en dag

Vill du veta mer om hur det är att gå på IT-Gymnasiet i centrala Örebro? Då kan du boka in ett besök där du får prova på att vara elev för en dag.

När du är elev för en dag här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola för mer information om hur du bokar ett besök!

Gå till elev för en dag

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på IT-Gymnasiet i centrala Örebro? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Örebro

IT-Gymnasiet Örebro

IT-Gymnasiet grundades under en period när det stod klart att det moderna samhället och den framtida arbetsmarknaden hade förändrats för alltid – Internet och framtidens obegränsade IT-lösningar hade satt en ny dagordning!

Bland superentreprenörer och bubblor efterfrågades en skola som tog framtiden på allvar. Tillsammans med representanter för globala IT-företag och ansvariga politiker i Kista enades man om hur man bäst kunde rusta dagens elever för morgondagens utmaningar.
Höstterminen 1998 startade IT-Gymnasiet i Kista AB genom ett samarbete mellan IT-företagen, stadsdelsnämnden i Kista och Jan Friman, skolans grundare. Verksamheten startade med 4 grupper om 25 elever och framgången och ryktet om en äkta framtidsutbildning lät sig inte dröjas. Idag finns IT-Gymnasiet i Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Kristiandstad, Skövde, Sundbyberg, Södertörn, Uppsala, Västerås, Åkersberga och Örebro.
Med över 2 300 elever och siktet fortsatt inställt på framtidens utmaningar, kommer både vi och våra elever att gå långt!

Äntligen igång!

Nu är skolan äntligen i full gång efter sommarlovet! Vi har hälsat nya och gamla elever välkomna och det känns väldigt bra! Första veckan är det lektioner och annat enligt specialschema och måndag 20 augusti börjar läsning enligt ordinarie schema. Vi använder SchoolSoft för schema, närvarorapportering etc men för innehållet i de olika kurserna kommer vi att använda Google Classroom. Eleverna har introducerats i detta och vi tror att det kommer att öka tydligheten för alla.

Den 17 september byter skolan namn till NTI Gymnasiet Örebro och det märks redan nu genom att inloggningen till SchoolSoft är flyttad till https://sms.schoolsoft.se/nti . Om du behöver hjälp med inloggning dit så är det administratör Lina Aker som du ska kontakta (lina.aker@it-gymnasiet.se alt 019-446460).

Läsårsstart

Sommarlovet går mot sitt slut och vi hoppas att ni har haft sköna veckor. Personalen på skolan är igång efter semestern och jobbar för fullt för att förbereda starten och  läsåret och vi ser väldigt mycket fram mot att träffa alla gamla och nya elever!

Läsårsstarten för åk 1 är onsdagen den 15 augusti kl 10.00 och åk 2 & 3 börjar torsdagen den 16 augusti :
17Te kl 09.30 i sal 210
16Te kl 09.30 i sal 210
17It kl 09:15 i sal 203
16It kl 09:30 i sal 204a
17Es kl 09.45 i sal 401
16Es kl 09:45 i sal 304

Inloggningen till SchoolSoft är ändrad och sker via https://sms.schoolsoft.se/nti.

Sommarskolan i matematik börjar igen tisdagen den 7 augusti kl 08.10.

Läsårstider finns under ”Om skolan”/”Läsårstider” i menyn.

Tack allihop för ett fantastiskt läsår 2018!

Nu lämnar skolan läsåret 2017/18 bakom sig, vi har haft skolavslutning med en framgångsrik ITG-AWARDS där flera elever fick emotta priser från yrkesindustri- och KY-utbildningsinstanser för bästa gymnasiearbete, bästa digitala konstverk, årets APL-elev, med mera. Studenten känns, som alltid blandad, med visst mått av vemod för att vi kommer att sakna alla de elever som vi lärt känna under dessa tre gångna år – men samtidigt är vi alla glada över elevernas fortsatta framgång i arbetsliv, vidareutbildning eller resa/flytt till andra länder. Lärare och övrig personal önskar alla våra gamla som nya elever, föräldrar och samarbetspartners en riktigt skön sommar. Vi lärare har några arbetsdagar kvar där vi utvärderar året som gått samt förbereder nästa läsår!

Skolstart hösten 2018

Skolstart för årskurs 1 – Onsdagen den 15 Augusti
Tid:  10:00 (Vi tar emot vid entrén)
Skolstart för årskurs 2-3 – Torsdagen den 16 Augusti
Tid: (se Schoolsoft för tider och salar)

Student 2018

Fredagen den 8 juni kl 12.30 är det utspring för våra studenter! Då är alla som vill hylla och gratulera dem välkomna till parken bakom skolan för att ta emot dem. Det kommer att vara ont om parkeringsplatser så kom i tid och var beredda på att behöva gå en bit. Observera att eleverna på IT-Gymnasiet har utspring på innergården (på gräsmattan).

Studenterna samlas på skolan kl 09.00 för att ha en härlig förmiddag tillsammans med mingel, fotografering, lunch och tal med mera.

IT-Gymnasiet Örebro får kommunens kvalitetspris

IT-Gymnasiet i Örebro får Örebro kommuns kvalitetspris 2017. Priset delades ut på Örebrogalan som anordnades under torsdagskvällen.

– Det känns givetvis stort att få den här utmärkelsen. Det är en fin bekräftelse på det arbete som vi har gjort på skolan de senaste åren, som ligger helt i linje med det utvecklingsarbete som IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet bedrivit på nationell nivå, säger Simon Ekdahl, rektor på IT-Gymnasiet Örebro.

–Vi har jobbat systematiskt och långsiktigt med att utveckla vår verksamhet och den främsta nyckeln är att vi har gjort det tillsammans.

Örebro kommuns kvalitetspris delas ut för att uppmärksamma en verksamhet som med systematisk utveckling förbättrar sin service till kommunens medborgare. I juryn sitter representanter från Sveriges kommuner och landsting (SKL), näringslivet, civilsamhället samt Örebro kommun. De områden som bedöms är resultat, delaktighet, process och lärande organisation.

Läs mer här: https://utbildning.academedia.se/2018/03/02/it-gymnasiet-orebro-far-kommunens-kvalitetspris/

3 days ago

IT-Gymnasiet Örebro

Första veckan avslutades med en rafflande klasskamp. Klurigheter och kodknäckning blandades med mer fysiska utmaningar. Samarbete lönade sig och vinnare blev 16Es - grattis!
🏆🔝💪🤔🎆 @ IT-Gymnasiet Örebro
...

Vinnaren är Simon Melin, 17It, som snyggt löste alla tre matteproblemen som presenterats här tidigare. Nu är det bara att köra igång med hemautomationen med hjälp av Google Assistant! ...

Vinnaren är Simon Melin, 17It, som snyggt löste alla tre matteproblemen som presenterats här tidigare. Nu är det bara att köra igång med hemautomationen med hjälp av Google Assistant!

 

Comment on Facebook

Snyggt jobbat Simon 👍🤘

+ View previous comments

Idag har skolan äntligen varit full av elever då även åk 2 och 3 började. Full aktivitet med samarbetsövningar, matematik, målbilder, Google classroom, nya datorer och massor av catching up mellan elever och lärare! Imorgon fortsätter vi introdagarna och avslutar med klasskamp! ...

Idag är det inte bara skolstart för åk 2 & 3 utan även final i problemlösningstävlingen!! Håll i er för denna var svår! ...

 

Comment on Facebook

Man önskar ju att man pluggade på ITG nu så man kunde vara med att lösa dessa problem, och kanske även få chansen att vinna det där priset 😍😎

😎

+ View previous comments

Då var skolstarten för åk 1 avklarad! Förväntansfulla elever har träffat lärare och klasskamrater, fått sina datorer och konton och börjar introduceras till våra arbetssätt. Imorgon fortsätter vi introdagarna för åk 1 och säger välkommen till ett nytt läsår till våra 2:or och 3:or - det ser vi mycket fram mot! ...

Load more