We love 127.0.0.1

El- och energiprogrammet med inriktning dator och kommunikationsteknik i Örebro är för dig som är praktiskt lagd och vill läsa ett yrkesförberedande program och samtidigt ha högskolebehörighet.

IT-programmet är det självklara valet för dig som är IT-intresserad och vill ha en bred grund och stå på inför arbetsmarknaden. Vi erbjuder dig en gedigen utbildning inom larm, fiber
elektronik, datorteknik, serverteknik och nätverk. Vi lär ut praktiska och teoretiska kunskaper inom IT-för att du ska kunna installera, administrera, underhålla och reparera och dokumentera olika system. Du får arbeta med verklighetsbaserade projekt och öva din problemlösning och serviceförmåga.

Arbetsplatsförlagt lärande

Vi har ett målmedvetet APL-arbete där vi hjälper alla elever att få sina platser, och vi har ett brett och aktivt samarbete med IT branschen och näringslivet. Det finns möjlighet till behörighet mot högskolan och programfördjupningar inom programmering, larm och fiber.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan man söka yrken inom t.ex fibertekniker, larmtekniker, nätverkstekniker, servertekniker, teknisk säljare, supporttekniker, direkt efter utbildningen. För grundläggande högskolebehörighet läser man Sv2, Sv3 samt Eng 6 som kan göras inom ramen för det individuella valet. IT-programmet är en ingång till en spännande yrkeskarriär inom framtidens teknikjobb i teknikens absoluta framkant.