Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Skuggning

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka in en skuggning, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under din skuggning här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till skuggning

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Skövde

IT-Gymnasiet Skövde

IT-Gymnasiet i Skövde firade 2011 sitt 10-års jubileum och tillhör därmed områdets tidigaste gymnasiala friskolor. Vi har nu under ett flertal år haft ett stabilt antal elever på omkring 250, det är en storlek som ger oss möjlighet att kombinera ett bra spännande kursutbud med en personlig och mysig atmosfär där det är tillåtet att vara sig själv.

Om ditt intresse ligger inom modern informationsteknologi så kan du välja mellan El & Energiprogrammet och Teknikprogrammet.
Om du har internationella ambitioner och önskar en utmanande studieförberedande utbildning så kanske International Baccalaureate (IB)är något för dig. Den ger en internationellt erkänd examen och undervisningen genomförs helt på engelska.
Som ett IT-Gymnasium är vi alltid mycket angelägna om att ligga i teknikens framkant, det gäller undervisningens utformning, teknisk utrustning och inte minst personalens kompetens.

Team ITG

IT-Gymnasiet i Skövde sponsrar ett lag i First Lego League, en robotprogrammeringstävling för elever på högstadiet. På bilden: Phoruethai, Linn, Ninve och Hannée från Helenaskolan. Lycka till tjejer!

Äntligen skolstart på IT-Gymnasiet i Skövde

Äntligen skolstart!

Det är härligt att skolan drar igång igen!
Introduktionsdagar för årskurs 1 under måndag, tisdag och onsdag samt mjukstart för årskurs 2 och 3 på onsdag.
Bilden är från tisdagens Billingevandring med årskurs 1.

T4-Mjukvarudesign på IT-Gymnasiet

T4-Mjukvarudesign

Du är fortfarande välkommen att söka vår T4-utbildning. Den bygger på Teknikprogrammet och efter ett år kan du kalla dig gymnasieingenjör inom området mjukvaruutveckling. Utbildningen börjar 28 augusti och ger rätt till bidrag från CSN.

För mer information, se vårt program T4 uppe i menyn.

Studenten 2017 på IT-Gymnasiet i Skövde

Studenten 2017

Med regntunga moln men bara några få droppar som föll så firade ITG Skövde examen. Fotografering och mingel följdes av studentlunch med tal och stipendieutdelning. Efter busstransport till Arenan deltog våra elever i Skövdes samlade kortege.

Vi gratulerar våra studenter och önskar dem all lycka!

...

Idag var det dags för uppstart för våra tvåor och treor. Vi umgicks under trevliga former i Boulogner. ...

Idag var det dags för uppstart för våra tvåor och treor. Vi umgicks under trevliga former i Boulogner.

1 month ago

IT-Gymnasiet Skövde

Den traditionella Billingevandringen, som vi alltid går med våra nya elever gick i ett nytt spår i år, den gröna milen. Vi bjöds på kanonväder och trevligt umgänge. En fin start för våra ettor. Lycka till med er skolgång. ...

Den traditionella Billingevandringen, som vi alltid går med våra nya elever gick i ett nytt spår i år, den gröna milen. Vi bjöds på kanonväder och trevligt umgänge. En fin start för våra ettor. Lycka till med er skolgång.

Comment on Facebook

Axel Svanström Alexander Karlberg

+ View previous comments

Nu är snart sommarlovet slut. På Måndag (Augusti 21) slår vi upp portarna för alla våra nya elever. Vi hälsar därför alla nya elever på IT-Gymnasiet i Skövde höstterminen 2017 varmt välkomna klockan nio på Måndag. ...

Nu är snart sommarlovet slut. På Måndag (Augusti 21) slår vi upp portarna för alla våra nya elever. Vi hälsar därför alla nya elever på IT-Gymnasiet i Skövde höstterminen 2017 varmt välkomna klockan nio på Måndag.
Load more