Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Skuggning

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka in en skuggning, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under din skuggning här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till skuggning

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan

IT-Gymnasiet Södertörn

IT-Gymnasiet Södertörn grundades 2001 och har idag drygt 300 elever fördelade på fyra nationella program; El- och energiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsprogrammet och Teknikprogrammet.

Vi var en av de första fristående gymnasieskolorna med IT-inriktning och har som målsättning att förbereda våra elever för framgångsrika studier efter gymnasiet och att göra dem attraktiva på arbetsmarknaden i ett ständigt föränderligt samhälle. IT-profilen genomsyrar vår undervisning oavsett program och inriktning och vi arbetar med datorn som ett naturligt verktyg i alla kurser. Våra 25 utbildare är indelade i två arbetslag kopplade till program, men samarbetar tätt kring skolans värdegrund och elevfrågor samt pedagogiska och didaktiska frågor. Vi utvärderar vårt arbete kontinuerligt och vi jobbar ständigt med att öka vår kompetens för att utveckla våra program och vår undervisning.

Nyfiken på IT-Gymnasiet Södertörn?

För dig som eventuellt är intresserad av att börja hos oss till hösten 2017 finns fortfarande plats på teknikprogrammet och på estetiska programmet. Rektor, Jens Printz, är tillgänglig på telefon 076-1443079 för frågor och intresseanmälan.

 Intresset för vårt IT-program har varit större än någonsin tidigare och där är det fullt i nuläget. Tveka ändå inte att höra av dig ifall du är intresserad

Nyheter

Tack för det här läsåret och välkomna åter i augusti

Här kommer lite information för våra blivande elever i årskurs 1, men också till er som kommer tillbaka för årskurs 2 eller 3.

 Skolstart årskurs 1:

Välkomna till uppropet onsdag 16/8 klockan 10.00.

Ni kommer att få era antagningsbesked från Gymnasieantagningen i slutet av juni. Vi kommer att skicka ett välkomstbrev till alla nya elever under den första veckan i augusti. Utöver skolstart passar vi redan nu på att bjuda in alla föräldrar till nya elever i årskurs 1. Föräldramötet kommer att hållas i skolans hörsal, onsdag 16/8 klockan 18.30

 Skolstart årskurs 2 och 3

För årskurs 2 och 3 börjar läsåret 17/18 på måndag 21/8. Årskurs 2 har samling i matsalen 10.15. Årskurs 3 samlas i matsalen 10.40.

 Rektor, Jens Printz, är tillgänglig på telefon under sommaren ifall någon har några frågor eller funderingar. Jens nås på 08-55640851.

 Ha en riktigt, riktigt trevlig sommar önskar personalen på IT-Gymnasiet Södertörn!

Kalender

16 aug: Upprop åk1

21 aug skolstart åk 2 & 3

vecka 44 Höstlov

21/12 skolavslutning

 

...

3 weeks ago

IT-Gymnasiet Södertörn

Ibland måste man bara våga fråga !

Goalcast
"Most people never pick up the phone and call."

- Steve Jobs
...

Goalcast

3 weeks ago

IT-Gymnasiet Södertörn

SYV-tips: Gillar du mode och design? Kanske är detta något för våra IT Designelever som tagit examen🙂😉

Photography: Mastered
Fashion photographers. This is your shot. Take it.
...

Photography: Mastered

4 weeks ago

IT-Gymnasiet Södertörn

Tips från SYV. Yrke Creative artist.

Vox
How old, black and white photos get colorized — and why artists do it despite criticism.
...

Vox
Load more