Öppet hus

Oavsett vilket yrke du kommer att välja senare i livet, så kommer du att jobba med IT på ett eller annat sätt. Vi kan IT och därför är vi bäst på att förbereda dig för din digitala framtid.

Välkommen till oss på öppet hus i vår, så ska vi visa dig hur.

Gå till öppet hus

Skuggning

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka in en skuggning, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under din skuggning här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till skuggning

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet Södertörn

IT-Gymnasiet Södertörn

IT-Gymnasiet Södertörn grundades 2001 och har idag drygt 300 elever fördelade på fyra nationella program; El- och energiprogrammet, Estetiska programmet, Samhällsprogrammet och Teknikprogrammet.

Vi var en av de första fristående gymnasieskolorna med IT-inriktning och har som målsättning att förbereda våra elever för framgångsrika studier efter gymnasiet och att göra dem attraktiva på arbetsmarknaden i ett ständigt föränderligt samhälle. IT-profilen genomsyrar vår undervisning oavsett program och inriktning och vi arbetar med datorn som ett naturligt verktyg i alla kurser. Våra 25 utbildare är indelade i två arbetslag kopplade till program, men samarbetar tätt kring skolans värdegrund och elevfrågor samt pedagogiska och didaktiska frågor. Vi utvärderar vårt arbete kontinuerligt och vi jobbar ständigt med att öka vår kompetens för att utveckla våra program och vår undervisning.

Nyfiken på IT-Gymnasiet Södertörn?

För dig som eventuellt är intresserad av att börja hos oss nu till HT17! Det finns fortfarande plats på Estetiska programmet. Intresset för vårt IT-program och Teknikprogrammet har varit större än någonsin tidigare och där är det fullt i nuläget.
Tveka ändå inte att höra av dig ifall du är intresserad. Kontakta Studie-och yrkesvägledaren Julia von Hellens 076-006 9704 eller Rektor, Jens Printz, på telefon 076-144 3079 för frågor och intresseanmälan
uppdaterat 2017-08-22

 

7 days ago

IT-Gymnasiet Södertörn

Då har denna lärorika och intensiva kommunikationskurs avslutats!

Nya bekantskaper och nya erfarenheter har skapats.

IT-Gymnasiet välkomnar alla årets nya elevambassadörer.

I bilderna är det elever från ITG Södertörn, Stockholm, Sundbyberg, Uppsala och Västerås!
...

Då har denna lärorika och intensiva kommunikationskurs avslutats!

Nya bekantskaper och nya erfarenheter har skapats.

IT-Gymnasiet välkomnar alla årets nya elevambassadörer.

I bilderna är det elever från ITG Södertörn, Stockholm, Sundbyberg, Uppsala och Västerås!

Kommunikation- och mingelträning för de nya ambassadörerna ...

View on Facebook

2 weeks ago

IT-Gymnasiet Södertörn

Det är alltid kul att se vad våra gamla elever håller på med. Vår gamla musikelev Brenda är porträtterad på Vem Kan Bli Producents facebooksida. Producentprogrammet är kanske ett intressant val för dig som är tjej och/eller transperson och nu läser på det estetiska programmet med inriktning musik som även har ett intresse för teknik. Ta en titt nedan för intervjun med Brenda och klicka vidare till deras sida för mer information.🔻🔻🔻 Idag har vi äran att presentera Brenda från programmets första år 2016/2017 🔻🔻🔻 Namn: Brenda El Rayes
Ålder: 24
Yrke/titel: Producent och Kommunikatör
Vem är din favoritproducent?
Laleh och Björk
Du gick producentprogrammet, hur var det?
Helt ärligt så ändrades mitt liv av producentprogrammet. Från att inte vara i ett musiksammanhang på flera år till att sitta i ett rum med kvinnor och transpersoner som pratar samma musikspråk och som är lika nördiga som en gav mig så mycket mer kött på benen för att satsa på att sträva mot att ha musik som yrke. Världens bästa grej någonsin. *tacksam*
Vilken musikgenre rör du dig inom?
Elektroniskt/ambient
Vad jobbar du på just nu?
Jag jobbar på en EP som kommer nästa år och mixar lite andras grejer. Lär mig även jazztrummor.
Beskriv den bästa platsen att göra musik på!
Jag sitter nu på ODA studios och att ha en plats där du inspireras av andra är en så viktig del för mig. Men den roligaste platsen att prodda på är linje 37 pendeln!
Vad gör dig glad med musikproduktion?
När man går tillbaka och lyssnar på ens egna grejer och gillar det. Det är världens bästa känsla!

#vemkanbliproducent #musikproduktion #producent #popkollo #tech
...

Det är alltid kul att se vad våra gamla elever håller på med. Vår gamla musikelev Brenda är porträtterad på Vem Kan Bli Producents facebooksida. Producentprogrammet är kanske ett intressant val för dig som är tjej och/eller transperson och nu läser på det estetiska programmet med inriktning musik som även har ett intresse för teknik. Ta en titt nedan för intervjun med Brenda och klicka vidare till deras sida för mer information.

Vi önskar Susanne Klaasma en trevlig kväll på Lärargalan ikväll. Susanne nominerades till "Lärarskapspriset" av sina elever, med följande motivering:

"Susanne lär ut religion med passion och humor vilket får oss elever att bara vilja lära oss mer. Man har aldrig tråkigt på hennes lektioner och längtar hela veckan på hennes lektioner. Hon är rättvis med betygen och vill verkligen att vi ska nå så högt som möjligt. Det gör hon med mycket återkoppling under arbetet som gör att vi utvecklas under hela kursens gång. Dessutom tror hon inte på prov, utan hon testar vår resonemangsförmåga mer genom inlämningar och seminarium. Bästa läraren!!!"
...

Vi önskar Susanne Klaasma en trevlig kväll på Lärargalan ikväll. Susanne nominerades till Lärarskapspriset av sina elever, med följande motivering:

Susanne lär ut religion med passion och humor vilket får oss elever att bara vilja lära oss mer. Man har aldrig tråkigt på hennes lektioner och längtar hela veckan på hennes lektioner. Hon är rättvis med betygen och vill verkligen att vi ska nå så högt som möjligt. Det gör hon med mycket återkoppling under arbetet som gör att vi utvecklas under hela kursens gång. Dessutom tror hon inte på prov, utan hon testar vår resonemangsförmåga mer genom inlämningar och seminarium. Bästa läraren!!!

Comment on Facebook

Jag håller tummarna men vet att det kommer gå superduper bra 👍🚀🌷👏🚀Är det du eller Hans som fotobombar?

+ View previous comments

Load more