Info från studievägledare

Här finns information från vår studie- och yrkessvägledare.

IT-Gymnasiet erbjuder fem olika nationella program.

  • IT-programmet (yrkesprogram inr. nätverkstekniker)
  • Teknikprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Estetiska programmet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet

Poängplaner och mer information hittar ni under respektive program.

Susanne är vår egen SYV!

Vår studie- och yrkesvägledare heter Susanne Stjernberg och är en kunnig resurs som hjälper till med studievägledning för våra blivande elever.

Susanne arbetar på IT-Gymnasiet med att coacha, informera och stödja i samband med olika valsituationer som uppstår under gymnasietiden, samt att vägleda inför framtida studie- och yrkesval.

Hör gärna av er till SYV via e-post eller på 018-18 22 79 om ni har frågor.

Läs mer

Individuella val

Vi erbjuder främst individuella val inom IT, t.ex. animation, webbutveckling, programmering, webbserverprogrammering. Andra populära individuella val som vi erbjuder är japanska, samhällskunskap 2, engelska 7, idrott och hälsa 2, psykologi och filosofi.

På IT-programmet erbjuder vi alltid svenska 2, svenska 3 och engelska 6 som krävs för högskolebehörighet. På IT Teknik erbjuder vi alltid behörighetsgivande kurser som Matematik 4 och Fysik 2 som individuellt val så att alla kan läsa det, oavsett vilket programfördjupningspaket som eleven väljer.

Moderna språk

Vi erbjuder tyska, franska, japanska och spanska.

Obehöriga elever

För elever som inte är behöriga från grundskolan finns introduktionsprogram. På IT-Gymnasiet finns preparandutbildning. Behöriga elever antas alltid i första hand och finns det sedan platser kvar så kan elever antas till preparandutbildning (IMPRE).

IMPRE pågår högst ett år och under den tiden ska eleven bli behörig till nationellt program. För oss är det viktigt att eleven ska ha goda förutsättningar att klara av introduktionsåret och eleven kan därför inte sakna mer än ett grundskoleämne. För elever som söker till teknik- eller naturvetenskapsprogrammet får eleven inte sakna betyg i matematik.

Här kan du läsa mer om gemensam antagning till introduktionsprogram.

Viktiga kontakter på skolan

Susanne Stjernberg, Studie- och yrkesvägledare Mån – fred 9.00 – 13.30, tel. 018-18 22 79

Henrik Jonsson, biträdande rektor, tel. 018-18 22 71

Therese Ekman, skoladministratör, tel. 018-18 22 90