Öppet hus

Välkommen till oss på öppet hus!  Vi kommer att ha fyra tillfällen då du har möjlighet att besöka oss. Klicka vidare för att se aktuella datum och tider.

Gå till öppet hus

Skuggning

Vill du veta mer om hur det är att gå på vår skola? Då kan du boka in en skuggning, så får du prova på att vara elev för en dag.

Under din skuggning här så får du träffa elever och lärare, gå på lektioner och uppleva hur det är att gå på vår skola.

Gå till skuggning

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en av oss på ITG? Gör en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Gör en intresseanmälan
IT-Gymnasiet i Västerås

IT-Gymnasiet Västerås

”Skolan med gott om plats för både estetiska och tekniska program i en spännande mix!”
IT-Gymnasiet i Västerås är en skola i fräsch och ljus miljö, nära kommunikationer och näringsliv. Skolan erbjuder fyra program där IT är den röda tråden. Vilken kunskap behöver du för att skapa din version av framtiden?

Information och kommunikation står i fokus hos IT-Gymnasiet. Närhet och öppna dörrar är något som karaktäriserar skolan, menar rektor. – Eleverna uppskattar att de kan vara som de är. Här ser vi alla som individer. Vi vill ge dem som går hos oss modet att gå sin egen väg och att våga lyckas.
För oss och förmodligen för dig är kvalitét och elevinflytande viktigt liksom Academedias elevgaranti och med det hälsar vi dig välkommen som elev till IT-Gymnasiet Västerås.

Aktuellt

 

Högskoleprovet

Nu är det hög tid att anmäla sig till högskoleprovet. Senaste anmälningsdagen är den 1 september och själva provet skrivs den 21 oktober. Gå in på studera.nu för att läsa mer om högskoleprovet.

https://www.hogskoleprov.nu/

Läsåret 2017-2018

Höstterminen: 2017-08-21–12-21

Vårterminen: 2018-01-08–06-08

 

Gemensamma lovdagar för elever

Höstlov: vecka 44, 2017-10-30–11-03

Sportlov: vecka 09, 2018-02-26–03-02

Påsklov: vecka 14, 2018-04-03–04-06

Lovdag: måndag, 2018-04-30

Lovdag: fredag, 2018-05-11

Lovdag: onsdag, 2018-06-06

 

 

 

Friluftsdag med gourmetmat. Lax med rotfrukter, pizza, viltskavswok och nybakat bröd väntas till lunch. ...

Comment on Facebook

Härligt😊👍

Gott! Och roligt att traditionen lever kvar!

+ View previous comments

Idag genomförde vi på IT-Gymnasiet i Västerås vår temadag "HBTQ - dagen - 2017". På detta sätt fördjupar vi skolans viktiga arbete kring bl a likabehandlingsplan, mänskliga rättigheter och diskrimineringslagen.
Förmiddagen ägnades åt olika diskussioner och övningar ur metodmaterialet Bryt!(RFSL Ungdom) och eftermiddagen ägnades åt en timmes föreställning då Michał Axel Piotrowski från 4:e teatern genomförde sin kritikerrosade monolog "Billy Bloom – ensam som Gud"
Tack alla medverkande för en viktig, annorlunda och lärorik dag.
...

Idag genomförde vi på IT-Gymnasiet i Västerås vår temadag HBTQ - dagen - 2017. På detta sätt fördjupar vi skolans viktiga arbete kring bl a likabehandlingsplan, mänskliga rättigheter och diskrimineringslagen. 
Förmiddagen ägnades åt olika diskussioner och övningar ur metodmaterialet Bryt!(RFSL Ungdom) och eftermiddagen ägnades åt en timmes föreställning då Michał Axel Piotrowski från 4:e teatern genomförde sin kritikerrosade monolog Billy Bloom – ensam som Gud
Tack alla medverkande för en viktig, annorlunda och lärorik dag.

Comment on Facebook

TACK för att vi fick komma till er!!

+ View previous comments

7 days ago

IT-Gymnasiet Västerås

Idag på lektionen i Entreprenörskap kom Hanna Göthberg från Fortnox och höll en lektion om hur man bokför m.m. på nätet via Fortnox. Mycket användbart för alla våra elever som kommer att driva UF-företag under läsåret. ...

Idag på lektionen i Entreprenörskap kom Hanna Göthberg från Fortnox och höll en lektion om hur man bokför m.m. på nätet via Fortnox. Mycket användbart för alla våra elever som kommer att driva UF-företag under läsåret.

7 days ago

IT-Gymnasiet Västerås

Idag är det mässträning. Bra jobbat. Vi har vassa ambassadörer. ...

Idag är det mässträning. Bra jobbat. Vi har vassa ambassadörer.

1 week ago

IT-Gymnasiet Västerås

...

Load more