We love ideas

Estetiska programmet med inriktning estetik och media i Västerås är för dig som brinner för design och vill lära dig IT som verktyg för att skapa en framtid inom form och kommunikation.

I grunden är IT Design ett estetiskt program med tyngdpunkt på formgivning i olika medier. Du lär dig hur man använder design för att nå ut till människor. Du är säkert redan en kreativ person idag, men under utbildningens gång kommer du att lära dig att styra den kreativa processen mot tydligt uppsatta mål och utveckla den kommunikativa förmågan. Vid utbildningens slut kommer du att kunna presentera idéer och färdiga arbeten i den portfolio som du bär med dig efter dina studier. Vare sig du väljer att söka dig vidare till landets bästa designhögskolor eller mot en spännande karriär inom design, form och kommunikation, kommer du att gå en kreativ framtid till mötes. Programfördjupningen läses av alla. Som individuellt val kan du läsa behörighetsgivande kurser eller fördjupa dig inom något designämne, till exempel Fotografisk bild 2.

Exempel på yrken – Art Director, Formgivare, Illustratör, Fotograf På YRMIS webbplats i filmrummet kan du kolla in filmer med personer som jobbar inom olika yrken, till filmrummet YRMIS.se